Blytungt Ullern-tap etter ekstraomganger

Ullern ledet tre ganger i den tredje og avgjørende semifinalen mot Stabæk, men tapte til slutt 7-6 etter ekstraomganger. Dermed er sesongen over for Ullern sin del og Stabæk skal spille NM-finale.

De kjempet heroisk i kamp 1 (2-3) og 3 (6-7), men kom til kort mot et Stabæk-lag som hadde sin svakeste sesong siden 2003. I tillegg fikk de ordentlig stryk mot bæringene i kamp 2 (4-14) på Stabekkbanen.

I den tredje og avgjørende semifinalen i snøværet på Ullernbanen lørdag var de i ledelsen hele tre ganger, men likevel var det Stabæk som trakk det lengste strået etter ekstraomganger.

– Vi var med i kampen hele veien. Det ble mange lange baller på grunn av været. Kampen kunne vippet begge veier, sier Ullern-back Fridtjof Schmidt til Dagsavisen etter det sure tapet.

– Vi gikk ut i 100 og hadde ingenting å tape. Vi satt sjansene våre, men det hjalp ikke, sier Andreas Sletta.

Tre Ullern-mål på rad

Stabæk åpnet best og tok ledelsen etter bare fire minutter ved Ullern-gutt Fredrik Randsborg. Så scoret Ullern tre på rad på fire minutter! Truls Larsen til 1-1, Andreas Sletta scoret 2-1-målet og Larsen 3-1.

Ti minutter senere bommet eldstebror Randsborg på straffe, før Magnus Høgevold reduserte til 2-3 to minutter senere.

3-3 var et faktum etter 39 spilte minutter ved Fredrik Randsborg, før Ullern tok tilbake ledelsen på et frislag fra Daniel Zeilon. Det var også stillingen til pause.

Den notoriske målscoreren Bjørn Buskqvist scoret 4-4 like etter pause, da Stabæk spilte elleve mot ni. 60 minutter sto på uret da Larsen ble tremålsscorer etter pasning fra Nicolai Linnes Pedersen. Da sto det 5-4 til Ullern.

Stabæks stortalent Tobias Mofjell utlignet til 5-5 etter 75 minutter, før Petter Løyning sendte Stabæk i ledelsen for første gang i kampen minuttet etter. Da tok Ullern timeout.

Unggutt ble matchvinner i ekstraomgangene

Den så ut til å hjelpe. Larsen satte inn sitt fjerde (!) for kvelden med to minutter igjen på uret til 6-6.

Men gleden var kortvarig. Bare fem minutter ut i den første ekstraomgangen ble nevnte Mofjell den store helten i det kraftige snøværet. Ullern hadde innslag på 30 meter som ble klarert unna, før Nikolai Jensen fant Mofjell med en lekker pasning ute til høyre. 2002-modellen satte fart, dro av to Ullern-spillere og la ballen i mål bak Christofer Silius i Ullern-buret.

7-6 og kampen var over. Ullern var ute av NM – og det var femte gang på rad at de har røket for Stabæk i NM-sluttspillet.

Stabæks Nikolai Jensen oppsummerer kampen på følgende vis:

– Det var masse snø og vind. Det var mulig å spille de første 30 i første og andre omgang. Ullern mobiliserte bra, noe vi ikke var helt klare for. De kom best i gang, men vi kjemper oss tilbake i kampen. Det var mye lange baller og situasjoner med stopp i spillet. Utrolig kult at Mofjell gjorde to mål, sier Jensen, som hadde tre målgivende.

– Begge lag har muligheter til å putte flere. Vi slipper oss litt ned når vi leder med to, det er ikke bra. Men vi viser styrke og kommer tilbake på 5-6 også. Alt i alt en sterk kamp av oss som vi burde vunnet, sier Schmidt.