Sport

Ble syk dagen før VM-åpningen

Den største stjernen ble plakathelt da håndballjentene møtte pressen fredag. Stine Bredal Oftedal kan ikke få Nora Mørk raskt nok tilbake.

Bilde 1 av 2

Av Espen Hartvig

FREDERIKSHAVN:  De to er romvenninner, men en småsyk Mørk ble fredag isolert fra resten av troppen. Det er ventet at hun spiller mot Russland i VM lørdag.

– Vi prøver å være flink på rutinene. Vi skal være ekstra flinke. Jeg kan leve med å sove alene et par netter så lenge hun snart er tilbake, sier Norges kaptein til NTB.

Hun var i troppen da en rekke norske spillere ble slått ut av omgangssyke på Lillehammer under 2010-EM.

Etter det er rutinene klare ved sykdom.

Tøff

Oftedal er ikke stor, men beintøff. Hun stuper inn i motstandernes forsvar, helt uredd og med visshet om at dette kan komme til å gjøre vondt.

Playmakeren blir innimellom som en tennisball i en tørketrommel.

– Jeg føler at jeg har blitt tøffere. Det er noe jeg har prøvd å jobbe med. Det hjelper å bli sterkere, men også at jeg nå nok bruker farten og tempoet viktigere.

– Jeg er ikke så glad i få juling når jeg ikke trenger å få det. Men når det står om et mål, så er det ikke så farlig.

Flytte?

24-åringen er i Paris til daglig. Hun har avslått tilbud fra langt større klubber og høyere lønn. Oftedal har prioritert Paris-trivsel, sportslig utvikling og ikke minst spilletid.

– Det er ikke et topplag, men et lag som kan bli bra. Det har vært grunnen til nå. Jeg tror det er lurt å stabilisere seg, og da må man stå og feile litt.

– Selvfølgelig ønsker jeg også å vinne de største titlene en gang, og da må man sikkert også dele spilletid. Det er en tid for alt, sier Oftedal.

Paris-kontrakten går til sommeren 2017. Da reiser hun trolig til en langt større klubb.

Mørk måtte isoleres

Nora Mørk sto over fredagens trening på grunn av sykdom. Lørdag møter Norge Russland i sin første kamp i håndball-VM.

24-åringen har blitt forkjølet, melder landslagslege Anne Froholdt.

– Hun kjente forkjølelsen også i går, og for å være på den sikre siden lar vi henne hvile og tar henne ut av dagens treninger, sier hun.

Norge møter Russland lørdag, før Puerto Rico venter to dager senere. Deretter venter kamper mot Kasakhstan, Romani og Spania i gruppespillet.

– Det hender vi blir forkjølet. Da kan det være lurt å holde seg litt i ro. Vi vet fra tidligere at det kan være lurt å holde dem som er litt småsyke unna, slik at de andre ikke blir smittet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson på NTBs spørsmål.

Russland er første motstander i håndball-VM.

– Vi hadde en flott overfart (med båten) fra Larvik med god julemat og gode forhold. Vi har funnet oss litt til rette i dag. Vi retter fokus mot starten i morgen kveld (lørdag) mot Russland. Som jeg har sagt før, det er et lag, en drøm, sier Hergeirsson.

Håndballjentene hadde en fysisk økt fredag formiddag. På ettermiddagen venter en mer taktisk økt. (NTB)

Mer fra Dagsavisen