Sport

Ble Høgmo sagt opp eller gikk han sjøl?

Hvem tok initiativ til hva da Per-Mathias Høgmo gikk av som landslagssjef? Her er forsøket på en oppklaring.

Avviklingen av Per-Mathias Høgmo har vakt oppsikt. Ble han sagt opp, eller sa han opp selv?, er det mange som fortsatt lurer på. Da store deler av det norske trenerkorpset samlet seg til cupfinaleseminar på Ullevaal stadion torsdag, var dette ett av temaene i korridorene.

Det var også mange meninger om den såkalte etterlønnen på 4,2 millioner kroner. Noen kaller det etterlønn, andre kaller det innfrielse av kontrakt. Og mange mente NFF ikke hadde noe annet valg enn å følge kontrakten.

Det som uansett er riktig er at initiativet til samtalen som etterhvert ledet til avskjed, ble tatt av ledelsen i Norges Fotballforbund.

Les også: Høgmo trekker seg som landslagssjef

Konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad svarte slik på e-post til Dagsavisen torsdag på dette spørsmålet:

– Er det riktig at det var du som tok kontakt med Høgmo mandag for å snakke om avvikling?

– Det er korrekt at jeg tok kontakt med Høgmo for å avtale tidspunkt for samtale. Vi er gode kolleger, har hatt et tett samarbeid i hele perioden hans og har naturlig nok regelmessige møter. Intensjonen med møte var IKKE å snakke om avvikling, men å ha en kollegial prat om situasjonen. For meg som administrativ leder var det viktig å både vite hvordan Per-Mathias hadde det rent personlig og høre hva han tenkte om situasjonen, skriver Arstad.

På pressekonferansen onsdag opplyste fotballpresident Terje Svendsen at det var Høgmo som tok kontakt med ham tirsdag med ønske om å tre tilbake. Dette kom som konsekvens etter mandagens samtaler og etter at Høgmo hadde hatt tid til å tenke seg om og drøfte situasjonen med familien.

Les også: Utelukker ikke vikarløsning etter Høgmo

Samme kveld ble de enige om at Høgmo slutter som landslagsshef, men hever lønn ut kontraktsperioden. Skulle han få seg jobb innen idretten i denne perioden, blir utebetalingen justert.

I løpet av sine tre år som landslagssjef bygget Høgmo opp tidenes største støtteapparat. Nå skal også det avvikles.

Men det er bare assistentrener Martin Foyston som har kontrakt ut 2017.

– Han har vi dialog med. Hans avtale er regulert med en gjensidig oppsigelsestid på 3 måneder, opplyser Arstad.

Les også: Ankepunktene mot Høgmo

Mer fra Dagsavisen