Egil Kristiiansen og Marit Bjørgen på mandagens pressekonferanse i Oslo. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

Bjørgen ville ha med Kristiansen videre

Marit Bjørgen ga klar beskjed om at hun ønsket Egil Kristiansen som landslagstrener også neste sesong. Slik ble det ikke. Men han kan bli Bjørgens rådgiver.

Av Espen Hartvig

Egil Kristiansen gir seg som landslagstrener i langrenn, men kan fortsette som rådgiver for Marit Bjørgen.

– Jeg er på slutten av min karriere og hadde sett for meg at Egil skulle bli med videre. Derfor ble jeg også litt lei meg da han sa at han skulle gi seg. Det må jeg innrømme. Han har betydd mye for meg. Han var med da det snudde for meg i 2009, sier Bjørgen.

– Men jeg skjønner også valget hans. Han har kjent på om han har motivasjonen til å fortsette eller ikke.

– Det blir rart å reise på tur uten Egil. Det var en trygghet for meg å ha ham der.

Bjørgen sto over forrige sesong og ble i stedet mamma for første gang. Hun satser mot Lahti-VM og OL i Sør-Korea året etter.

Åpner for samarbeid

– Han blir jo med oss ut mai. Så får vi se når en ny trener eventuelt er på plass. Jeg kommer til å ha dialog med Egil framover. Så får vi se hva som skjer videre og om han eventuelt har tid, sier Bjørgen.

– Jeg har snakket med Marit i 15 år, og jeg forsvinner ikke fra jordens overflate. Vi får se, sier Kristiansen til NTB.

Han ledet langrennsjentene til 47 VM- og OL-medaljer over en periode på ti sesonger.

– Det har vært en fantastisk reise, men også noen nedturer. Det største høydepunktet var nok da Marit vant OL-gull i Vancouver. Da kom hun tilbake etter en tøff sesong vinteren før.

– Dere har evaluert sist sesong med plusser og minuser fra løpere. Har det spilt inn på din beslutning?

– Det er alltid plusser og minuser i evalueringer. Det vil alltid være slik at løpere har forskjellig syn på ting. Det er sammensatt hvorfor jeg nå ikke fortsetter. I denne jobben må man alltid finne nye måter å motivere løperne og få det beste ut av dem. Det kan kanskje være bra at en annen tar den jobben, sier Kristiansen. (©NTB)