Heidi Weng sikrer seg semifinaleplass, mens Marit Bjørgen bak kommer for sent.

Bjørgen og Nilsson ute

Marit Bjørgen vinner ikke sin fjerde VM-sprint på rad. Hun forsvant ut i kvartfinalen. Det gjorde også Stina Nilsson da hun falt i semifinalen som Maiken Caspersen Falla vant.

Av Stian Grythaugen

Svenske Stina Nilsson gikk over ende i semifinalen på VM-sprinten i Lahti. Dermed røk gullsjansen for storfavoritten.

Nilsson hadde ingen problemer med å ta seg til kvartfinale, men i semifinaleheatet ble det problemer for Malung-jenta. Nilsson havnet bak fra start og måtte forsøke å manøvrere seg fram.

I siste sving var hun nesten på høyde med Maiken Caspersen Falla og russiske Natalia Matvejeva, men i iveren gikk Nilsson på hodet i snøen og tok med seg Matvejeva. Dermed var medaljesjansen borte for begge.

Nilsson var den store favoritten foran torsdagens sprint. Etter hennes første verdenscupseier for 14 måneder siden har hun vunnet ytterligere ni ganger, blant annet de fem siste sprintene hun har vært med i. I VM-prologen ble hun riktignok bare nummer ni.

Under VM i Falun for to år siden hadde Nilsson ennå ikke vunnet i verdenscupen, og hennes tre sølv gjorde henne til "Silver-Stina". Torsdag drømte svenskene om gull, men slik gikk det ikke.

Også regjerende verdensmester Marit Bjørgen, Kathrine Harsem, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng røk ut før finalen i Lahti torsdag.

(©NTB)