Daniel Berntsen i Rosenborg-trøya i 2014.

Berntsen og Ibrahim inn i stallen etter aktiv handledag

Abdisalam Ibrahim fra Viking og Daniel Berntsen fra Djurgården. Fredagens to VIF-signeringer styrker stallen betydelig.

Ronny Deila hadde en hektisk fredag, og han antydet det overfor Dagsavisen i Vallhall dagen før.

- Nei, vi er ikke ferdige med å komplettere stallen, sa han etter at Enar Jääger var på plass.

Det viste seg å være riktig. Vålerenga skal ha vært i kontakt med både Brann og Bodø/Glimt også. I Bodø var det 20-åringen Mathias Norman man var i dialog om. Men der ble prislappen for høy til Normans store frustrasjon.

Fredagens handel av Abdisalam Ibrahim fra Viking og Daniel Berntsen fra Djurgården hadde neppet kommet i stand uten Ronny Deilas kontakter. Ibrahim er tidligere Deila-elev fra Strømsgodset, men Viking ga han rett og slett bort fordi den hardt pressede klubben ikke har økonomi til å betale lønna hans. Den økonomien har nå Vålerenga.

- Ja, jeg er veldig fornøyd med dette, sier Ronny Deila etter fredagens signeringer.

- Abdi er en veldig god spiller som vi helst skulle beholdt, men vi må ha en bærekraftig økonomi, sier Viking-trener Ian Burchnall til RA Dagsavisen.

Kan spille overalt

Ibrahim er en drivende sentral midtbanespiller som har har spilt de fleste oppkjøringskampene for Viking i vinter. Berntsen kan også bekle alle roller på midten, men har de to siste årene primært vært venstrekant i Djurgården. Før det spilte han i Bodø/Glimt og Rosenborg. Han har også spilt på U19-landslaget sammen med blant andre Martin Ødegaard og VIFs reservekeeper Aslak Falch.

Ibrahim (25 år) er opprinnelig fra Fjellhamar, har vært innom Manchester Citys ungdomsakademi og har to A-landskamper for Norge. Han spiller neppe mandagens kamp mot Viking.

- Abdi kan bekle alle posisjoner og vi får på mange måter tilbake det vi mistet ved Sander Berge, sier Ronny Deila om midtbanespilleren som spilte 36 kamper i Strømsgodset under Deilas vinger.

Var kommende stjerne

Berntsen blir 24 år kommende tirsdag, har spilt i hele oppkjøringen med Djurgården og trives best som indreløper i en 4-3-3 formasjon.

- Han ligner litt på Ghayas Zahid i spillestil, mener Ronny Deila.

Berntsen er fra Bodø, der han debuterte for Glimt i 2010, og imponerte så stort at han havnet i Rosenborg allerede året etter. I 2014 ble han solgt videre til Djurgården i Stockholm. Der har han spilt med nr. 10 på ryggen og møtte blant annet Vålerenga i treningskamp i Stockholm i februar, en kamp VIF vant 3-0. Der ble han imponert over motstanden fra Oslo.

- Jeg føler at jeg har et større potensial og jeg håper jeg kan få ut det i Vålerenga, sier han til VIF TV.

Hvor mye spillerne belaster Vålerenges lønnsbudsjett vil klubben ikke offentliggjøre.

Lørdag skal Vålerenga trene på Ullevaal, deretter skal spillerne presenteres på et stort kick-off på Sentrum Scene i Oslo. Der skal også Ronny Deila si noen ord til supporterne.

Dette er midtbanespillerne

Dermed har Ronny Deila et rikelig utvalg midtbanespillere:

Christian Grindheim, Muhamed Keita, Magnus Lekven, Ghayas Zahid, Herman Stengel, Abdi Ibrahim, Daniel Berntsen, Aron Dønnum. Dessuten disse tre på skadelista: Daniel Fredheim Holm, Ernest Agyiri og Samuel Fridjonsson. 

Vålerenga serieåpner mandag kveld mot Viking på Ullevaal. Deretter venter Haugesund borte torsdag og Sandefjord på Ullevaal påfølgende søndag.