Berget vraket både Rosenborg og Solbakkens FCK

Jo Inge Berget kunne valgt både Rosenborg og FC København, men den tidligere Lyn-spilleren var aldri i tvil om at det var til Malmö han ville.

28-åringen deltok på sin første trening med Malmö torsdag. Angriperen går på sin andre periode i klubben.

Nyheten om Malmö-returen ble lagt ut på Instagram av kjæresten Lena Marie Midtlyng, uten at det har ødelagt husfreden.

– Vi var ikke på samme sted, og jeg sa til henne at det var enighet om en overgang. Da tok hun det som om det var offentlig også, sier Berget i et intervju med Expressen.

Les også: Derfor gikk VIF med millionunderskudd (DA+)

Berget sier at han allerede sist høst bestemte seg for at det var over i New York City og Major League Soccer (MLS).

– Vi bestemte oss for at vi ville flytte nærmere hjemme, og Malmö var hele tiden førstevalget. New York er New York både på godt og vondt. Jeg har en sønn på ett år som behøver sitt, og det er ikke like lett å stikke av for å henge på et eller annet arrangement. Det var heller ikke optimalt at jeg måtte være borte i en uke i forbindelse med bortekamper med tanke på familien. I den alderen jeg er i nå, er det bedre å være her, vinne titler og gjøre ting som betyr noe mer, sier Berget.

Det var også en annen baktanke med i bildet for klubbskiftet. Da han spilte i Malmö sist var han på landslaget. Den plassen mistet han i USA-tiden.

– Sjansen for landslagsspill øker om jeg spiller i Malmö. Norge hadde et bra lag sist sesong, og det fikk jeg ikke være en del av. Det var kjedelig. Det er på tide at Norge tar seg til et sluttspill, og det vil jeg være med på, sier han.