Berget ble matchvinner i den svenske seriestarten

Jo Inge Berget gjorde som i landskampen mot Finland og scoret det avgjørende målet da Malmö slo tittelforsvarer Norrköping 3-1 i den svenske serieåpningen lørdag.

Av Sjur Natvig

154 dager etter at Norrköping sikret sitt første SM-gull på 26 år var laget tilbake på arenaen der det hele ble avgjort. Det startet godt for gjestene da Christoffer Nyman i det 16. minutt scoret årets første mål i Allsvenskan, men siden handlet det meste om seriefavoritten Malmö.

Sveriges rikeste klubb, med nesten en halv milliard kroner i egenkapital, er skyhøy favoritt til å slå tilbake fra fjorårets 5.-plass og bli mester. Laget har beholdt de fleste spillerne og styrket stallen med Anders Christiansen og Vidar Örn Kjartansson.

Det var danske Christiansen som sørget for utligning rett før pause. I det 44. minutt snurret lagkaptein Markus Rosenberg bort Tesfaldet Tekie, satte fart og spilte fram Christiansen mellom stopperne. Dansken brukte utsiden av foten da han overlistet keeper.

Malmö trykket på for et ledermål i annen omgang, men det måtte et straffespark til for å bryte ned gjestenes forsvar. Et kvarter før slutt spilte Rosenberg ballen forbi landslagskollega Andreas Johansson, som ifølge dommeren deretter felte ham.

Straffesparket satte Berget kontant i mål.

Norrköping blottet seg bakover i jakt på en utligning og burde kanskje fått straffe da Rosenberg var hardhendt mot Joel Enarsson i feltet. I stedet punkterte innbytter Erdal Rakip kampen for vertene.

Berget spilte hele kampen, mens Magnus Wolff Eikrem fikk et kort innhopp for Malmö. (©NTB)

Allsvenskan fotball menn lørdag, 1. runde:

Malmö – Norrköping 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 Christoffer Nyman (16), 1-1 Anders Christiansen (44), 2-1 Jo Inge Berget (str. 76), 3-1 Erdal Rakip (90).

21.085 tilskuere.

Jo Inge Berget spilte hele kampen for Malmö, Magnus Wolff Eikrem spilte 5 minutter som innbytter.

Senere kampstart: Kalmar – Jönköping Södra.

Spilles søndag: AIK – Sundsvall, Gefle – Helsingborg, Häcken – Elfsborg, Falkenberg – IFK Göteborg, Örebro – Djurgården.

Spilles mandag: Hammarby – Östersund