Berge i landslagstroppen etter en halvtimes spill

Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama.

Av Adrian Richvoldsen

Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

Tirsdag var 20-åringen tilbake i den norske landslagstroppen som ble tatt ut til treningskampene mot Island og Panama. Landslagssjef Lagerbäck mener det var et enkelt valg å plukke med Berge.

– Du kan jo naturligvis diskutere det når han bare har 30 minutters kamp bak seg, men han har jo flere uker med 100 prosent trening. Og du kan ikke bare tenke på dagsform, men se litt på framtiden også, sier svensken til NTB.

– Jeg tror ikke vi skal forvente noen store underverker av ham i disse to kampene. Vi får også se an hvor mye spilletid han skal ha, men det viktige nå er at han er med i landslagsmiljøet igjen, legger Lagerbäck til.

Ødegaard med på samling

Han mener Berge er en naturlig del av landslaget når han er i kampform. Belgia-proffen fikk sin A-lagsdebut for Norge da han kom inn som innbytter i Lagerbäcks første kamp som norsk landslagssjef i 0-2-tapet for Nord-Irland i mars i fjor.

Med i den ferske troppen er også blant andre Ola Kamara og Bjørn Maars Johnsen, to spisser som har bøttet inn mål for henholdsvis LA Galaxy (MLS) og Den Haag (nederlandsk æresdivisjon).

Martin Ødegaard har vært ute med en fotskade siden påske og vil ikke være tilgjengelig for spill i denne omgang. Unggutten skal likevel være sammen med den norske troppen 28. til 30. mai.

– Vi skal ha noen gjennomganger som jeg synes det vil være bra for ham å være med på, forklarer Lagerbäck.

Spesielt for Lagerbäck

Norge møter Island i Reykjavik 2. juni. Deretter kommer Panama på besøk til Ullevaal stadion 6. juni.

For Lagerbäck blir Island-kampen en spesiell opplevelse. Trenerveteranen ledet det islandske laget mellom 2012 og 2016. Høydepunktet var EM-sluttspillet for to år siden, der Island tok seg helt til kvartfinalen.

– Det går ikke an å komme unna at jeg hadde fire og et halvt år der oppe. Det er mange følelser som sitter igjen, men jeg er desto mer sugen på å reise derfra med en seier. Jeg vil at vi skal bevise at vi kan bedre i Norge enn på Island. Det blir fantastisk gøy å komme dit, sa Lagerbäck under tirsdagens uttakspresentasjon. (NTB)

Dette er troppen:

Landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut følgende spillere til landskampene mot Island i Reykjavik 2. juni og mot Panama på Ullevaal 6. juni:

Målvakter: Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), Sten Grytebust (OB), Ørjan H. Nyland (Ingolstadt).

Backer: Kristoffer Vassbakk Ajer (Celtic), Haitam Aleesami (Palermo), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Birger Solberg Meling (Rosenborg), Håvard Nordtveit (Hoffenheim), Tore Reginiussen (Rosenborg), Sigurd Rosted (Gent), Jonas Svensson (AZ Alkmaar).

Midtbanespillere: Martin Linnes (Galatasaray), Sander Berge (Genk), Jo Inge Berget (New York City), Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Mohamed Elyounoussi (Basel), Iver Fossum (Hannover), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Fulham), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Ole K. Selnæs (Saint-Etienne).

Spisser: Tarik Elyounoussi (AIK), Bjørn Maars Johnsen (Den Haag), Ola Kamara (LA Galaxy), Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Crystal Palace).