TALENT: Midt oppe i all turbulensen rundt VIF, har Sander Berge (i blått) hatt fullt fokus på egne ferdigheter og prestasjoner. 18-åringen kommer til å bli sentral i Ronny Deilas framtidige lag på Valle. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Berge holder fokus

Spillere har kommet og gått hele tida. Nå venter skifte av trener og ledelse. Til tider invaderes treningsfeltet av mediefolk. Men Sander Berge (18), beholder roen.

Fotball

 

Dagsavisen har fulgt nesten alle VIFs treninger denne sesongen. På de fleste øktene er det stille og rolig. Ofte er vi alene om å representere media der.

Smeller

Men så smeller det. Enten det er kjøp av Moa, salg av Deshorn Brown, eller rykter om ny trener.

Plutselig invaderes treningsfeltet av masse mediefolk. Noen representanter kan være nokså skruppelløse i sin framtreden.

En av de spillerne som glir elegant utenom haukenes oppmerksomhet er Sander Berge – det største talentet av dem alle.

Hvordan takler unggutten det, han som kom fra spill i Asker for et drøyt år siden?

– Det har skjedd utrolig mye i løpet av tida jeg har vært her, men det takler jeg bra. Jeg har fokus på meg selv. Jeg er på feltet for å bli en bedre fotballspiller, sier Sander Berge til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Har det hendt at du ikke har visst hvem alle medspillerne på feltet har vært?

– Nei da, så ille har det ikke vært. Det har vært utskiftninger, men jeg lar meg ikke påvirke av det. Overgangen fra spill i 2. divisjon i Asker, via spill for VIFs 2. lag, og senere flere kamper på A-laget har gått bra. Jeg er under utvikling, sier en rolig 18-åring.

Kort West Ham-opphold

Sander Berge fikk mye medieoppmerksomhet da han i våres trente i ei uke med West Ham. Det ble spekulert i om han var Norges nye unggutt til en stor klubb i utlandet.

Men Sander kom hjem og fortsatte som før i Vålerenga.

– Det var også meningen hele tida. Jeg var – som mange er- invitert til å trene med dem i en uke. Jeg var heldig som ble invitert, og fikk matche meg med topp internasjonale spillere og ta med meg mye erfaring videre.

– Har du hørt fra West Ham i ettertid?

– Nei.

Lærer

Med en Rekdal som er inne i sin siste sesong som hovedtrener for VIF, spør vi hva han har hatt å si for Sander Berge. Det var jo Rekdal som ville ha ham til klubben?

– Veldig mye. Jeg har mye av samme oppgave i laget som jeg vet han hadde i sine lag da han spilte. Han har hatt mye å si for min utvikling som spiller. Også utenfor banen. Det er verdt å lytte til hans råd. Han kjenner jo spillet og det meste rundt spillet.

–Hva har du blitt bedre på etter at du kom til VIF?

– Jeg har blitt bedre i pasningsspillet, og jobber først og fremst med å utvikle den fysiske kapasiteten, sier VIF-talentet.