Sander Berge og Mats Møller Dæhli på mandagens landslagstrening på Ulevaal stadion.

Berge gliste av Sevilla-spekulasjonene

Sander Berge (19) kobles til spanske Sevilla. Landslagssjef Lars Lagerbäck håper det ikke spiller inn på ungguttens innsats mot Aserbajdsjan og Tyskland.

Av Espen Hartvig

ULLEVAAL STADION: Genk skal ha mottatt et bud på 12 millioner euro for den finslepne, norske midtbanespilleren. Overgangsvinduet i Spania stenger ved midnatt fredag, kort etter at Aserbajdsjan-kampen er slutt på Ullevaal.

– Som alltid, når en spiller spør meg, ber jeg dem ta en realistisk bedømming. Så er det også mange andre faktorer som spiller inn, men med de yngre spillerne er det framfor alt spilletid. Så er det opp til dem hva de vil, sa Lagerbäck til NTB på spørsmål om situasjonen til Berge og en eventuell overgang til den spanske mesterligaklubben.

Svensken stilte mandag på den første pressekonferansen før treningsuken inn mot de to VM-kvalifiseringskampene.

Gliste

Berge bare gliste da NTB spøkte om han var klar for å akklimatisere seg til Sevilla-varmen. Han kom i samme taxi som Hertha Berlin-keeper Rune Almenning Jarstein til spillerhotellet.

Det var kun ti utespillere og tre keepere på mandagens Ullevaal-trening.

– Jeg har ikke snakket med Sander. Jeg fikk høre om dette på formiddagen mandag på vei hit (Sandvika og spillerhotellet). Vi får se om det er noe konkret i ryktet. Han skal normalt sett være med på samlingen her. Vi håper det løser seg om det er noe (i ryktet), sier Lagerbäck og la til at han gjerne hadde flyttet til Sevilla om han var 19 år.

– Vanskelig å spekulere

– Det er veldig vanskelig å spekulere i framtiden. Han har et potensial som er positivt og som taler for at han kan ta nye utfordringer. Han (Berge) må ta denne beslutningen selv, sier landslagssjefen.

Siden svensken tok over som norske landslagssjef, har det blitt ett tap (Nord-Irland) og to uavgjort (Sverige og Tsjekkia).

Sjefen sto over treningen

 Lagerbäck ble igjen på spillerhotellet og jobbet mens vel halve troppen trente på landskamparenaen mandag.

Mange av spillerne kom rett fra kamp søndag, og de fikk fri. Dermed var det bare ti utespillere og tre keepere på Ullevaal.

For Lagerbäck var det derfor umulig å trene formasjoner og taktikk.

I stedet sto målvakttrener Frode Grodås for en del av avslutningsøkta. Med var også Lagerbäcks assistent Per Joar Hansen.

Norge møter Aserbajdsjan fredag og Tyskland mandag i VM-kvalifiseringen. (NTB)