Sport

Berge fortsatt i Genk: – Store klubber la inn bud

Sander Berge går løs på det som blir hans siste år i belgisk fotball - hvis ting klaffer.

Tidligere Vålerenga-spiller Berge har i lang tid vært koblet til klubber i de største ligaene i Europa. Sevilla, Arsenal, Tottenham, Monaco og Fiorentina er alle nevnt som muligheter. Også VIF har ventet spent på avklaringen rundt Berges framtid.

Men da sommervinduet stengte, ble det klart at Berge fortsetter i Genk – i hvert fall inntil videre.

–  Det ser jeg veldig positivt på. Jeg fant ut at det var den beste løsningen i denne omgang. Jeg får spille videre i en toppklubb i Belgia, en klubb som har fostret opp mange toppspillere til de beste ligaene, sier Berge til Dagsavisen.

–  Ikke minst er Genk i europaligaen, og vi kommer dessuten til å kjempe i toppen av hjemlig serie. Jeg får være en del av et ungt miljø med gode arenaer å spille på. Det blir veldig bra, legger han til.

Les også: VIF kan tjene stort på Berge-overgang (DA+)

– Store ligaer

Han røper at flere muligheter åpenbarte seg i sommervinduet.

 Det var konkrete bud inne fra andre klubber, uten at jeg skal gå nærmere inn på det, sier han smilende.

 Store klubber?

 Store klubber fra store ligaer. Men jeg er veldig glad for å bli i Genk, gjentar han.

 Har du og Genk en felles forståelse av at dette blir din siste sesong der?

 For min og Genks del handler det om å være best mulig hele tiden. Nå har det vært kamper torsdag-søndag-torsdag i tre uker. Vi har ikke snakket så mye om framtiden, sier midtbaneeleganten.

Les også: Ødegaard enig i Drillo-påstand: – Det har blitt altfor mye (DA+)

Neste steg

 Men tenker du at tiden kan være inne for å ta neste steg neste år?

 Absolutt, absolutt. Tiden vil vise, men målet er å prestere best mulig slik at man tar de riktige stegene for å kunne spille på et høyest mulig nivå, sier Berge.

 Så da blir det Spania neste?

 Om det blir Spania, eller hva det blir, det får tiden vise. Men Spania, England og Italia er jo de store ligaene man gjerne vil spille i en dag, så får vi se hva det blir til.

Nå ser Berge fram til Nations League-kampene med Norge. Først venter Kypros på Ullevaal torsdag. Deretter blir det Bulgaria borte søndag.

 Kroppen er veldig klar for det. Jeg gleder meg til torsdagen. Det er en stund siden forrige landskamp, så nå føler jeg meg veldig klar og godt rustet for det. Jeg har hatt en god oppkjøring til sesongen, så jeg føler meg veldig bra, sier Sander Berge.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen