Fotball

Ber om boikott

Skal Europa holde seg unna VM i 2022? Sterke krefter i England og Tyskland ønsker det. Presidenten i Bundesliga krever handling.

Fotball-VM: Skal Europa holde seg unna VM i 2022? Sterke krefter i England og Tyskland ønsker det. Presidenten i Bundesliga krever handling.

Om kort tid er det ventet at fotball-VM i Qatar i 2022 blir terminfestet til vintermånedene november/desember eller januar/februar. Reinhard Rauball, presidenten for Bundesliga, sier til fotballmagasinet Kicker at UEFA (det europeiske fotballforbundet) bør vurdere å boikotte VM i 2018 og 2022 hvis den omstridte korrupsjonsrapporten om tildelingen av de to mesterskapene ikke blir offentliggjort.

Nå får han følge av kritiske røster i Storbritannia. Tidligere leder i Englands fotballforbund (FA), David Bernstein, vil ha en fullstendig europeisk VM-boikott.

Konflikten mellom UEFA og FIFA har økt i styrke etter at FIFA kom med sin konklusjon av rapporten i forrige uke. FIFA vedtok at valget av Russland 2018 og Qatar 2022 står fast. Det fikk forfatteren av rapporten, amerikaneren Michael Garcia, til å protestere. Også han vil ha offentliggjøreing av rapporten, slik at man åpent kan ta stilling til innholdet.

I et intervju med BBC sier David Bernstein at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) må ty til drastiske virkemidler. Og da peker han på boikott som det sterkeste virkemiddelet.

- På et tidspunkt må en gjøre noe, ikke bare prate om det, sier Bernstein, som viser til at land som Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og Nederland har stor makt.

FIFA-president Sepp Blatter nekter å offentliggjøre rapporten og han stiller til gjenvalg som president neste år. Han har stor støtte utenfor Europa.

Mer fra Dagsavisen