Sport

Belønnet med to dagers påskeferie

Chidera Ejuke leverte et av sesongens flotteste mål og fikk Vålerenga på skinnene igjen. Han vil utvikle teknikken sin ytterligere.

Bilde 1 av 3

Chidera Ejuke var på alles lepper etter søndagens kamp mot Tromsø, og 21-åringen var ganske klar da han møtte Dagsavisen etter kampen.

- Ja, dette er nok den beste scoringen jeg har gjort. Det er ikke så ofte slikt skjer, men det er moro når det lykkes.

- Hva var planen da du satte i gang raidet? (han gikk fra midtstreken og avsluttet på fem-meteren)

- Raskeste vei til mål. Ellers er det ikke så mye man tenker, man må bare prøve. Og jeg vet ikke om jeg bestemte meg for å runde keeper, jeg bare gjorde det, sier nigerianeren som har fått en ny rolle i VIF bak spissen, men som også vil bli en bedre avslutter selv.

Les også: Kommentar: Ejukes kunstverk: https://www.dagsavisen.no/sport/ejukes-kunstverk-til-nytte-og-glede-for-alle-som-liker-fotball-1.1466304

- Jeg jobber for laget, og vi jobber hele tiden for å skape sjanser, sier han.

Ros fra Gamst Pedersen

At scoringen kom foran hjemmefansen syntes han var ekstra stas. De har sett ham prøve og prøve på mye rart etter at han kom til Vålerenga i 2017, men denne scoringen toppet alt sammen. Han er ingen stor målscorer. I 2017 ble det fire mål, i fjor tre.

- Ja, jeg vil gjerne få opp det tallet. Men laget er viktigst, gjentar han.

I pressesonen etter kampen sto han blant andre sammen med Morten Gamst Pedersen, Tromsøs veteran, som har opplevd mange typer angrepsspillere, blant annet i Premier League.

- Vi trenger flere artister i norsk fotball, så det er bare å gratulere Ejuke. Det var en flott prestasjon, sier Gamst Pedersen til Dagsavisen.

Han er enig i at scoringen var kampens øyeblikk, men mente at Vålerenga vant for stort.

- De hadde vel tre skudd på mål, som ga fire scoringer. For 2-0 hadde jo gått utenfor hvis den ikke hadde truffet Simen Wangberg og gått i mål, sier han.

Og gliser. kanskje sjansetellingen hans var litt selektiv.

Samles igjen onsdag

For Vålerenga og Chidera Ejuke blir det to dagers ferie før laget starter forberedelsene til bortekampen mot Brann 2. påskedag.

- Det har vært intenst med to bortekamper i forrige uke. Nå trengte vi denne oppturen og spillerne får fri mandag og tirsdag. Vi skal ha det gøy på trening i påsken og jeg vil at vi reiser til Bergen med lave skuldre, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Også han gledet seg med Ejukes oppvisning. Og tror vi kan forvente mer.

- Han har en fantastisk balanse og tyngdeoverføring som gir ham et fortrinn. Nå er han også blitt bedre på taktiske valg, sier Deila, vel vitende om at de kan ha utviklet en liten juvel i laget.

At Molde, Brann og Rosenborg alle sammen tapte i denne serierunden, gir ham bekreftelsen på at årets eliteserie er helt åpen.

Og Chidera Ejuke tror at laget vil prestere på bortebane også. Mot Tromsø viste laget sin kontringsstyrke.

PS. Ejuke skrev tre års kontrakt med Vålerenga i mars 2017.

Mer fra Dagsavisen