Både Vidar Davidsen og Roar Stokke holder på Arjen Robben og Bayern München. FOTO: MATTHIAS SCHRADER/NTB SCANPIX

- Bayern vinner

CHAMPIONS LEAGUE: Real Madrid mot Bayern München. Atletico Madrid mot Chelsea. Viasat-ekspertene holder på Bayern.

- Real Madrid mot Bayern München, vel, det var de to lagene jeg tippet i finalen til slutt, sier Viasat-ekspert Vidar Davidsen til Dagsavisen.

- Og jeg holder Bayern München som favoritt, fortsetter han.

Han får støtte av Viasat-kommentator Roar Stokke.

- Ja, det blir liksom som en finale. Jeg holder Bayern München som favoritt. Selv ikke med Ronaldo tror jeg Real Madrid slår dem, sier han til Dagsavisen.

 

Like lag

Ryktene sier at Cristiano Ronaldo er ute i 14 dager med skade. I så fall rekker han ikke den første kampen.

Roar Stokke ser et poeng i at begge oppgjørene blir med to lag som ligner hverandre.

- Ja, Real Madrid og Bayern München er to av de mest offensive lagene, mens Atletico Madrid og Chelsea er to mer defensivt orienterte lag som satser på kontringer, sier han.

- Når jeg tror Bayern vinner, er det først og fremst fordi de er bedre defensivt enn Real Madrid. Dessuten har Bayern målscorere i alle posisjoner. Bayern München er et sammenhengende angrep.

 

Ekstra gir

Han mener at Real Madrid også er avhengig av Ronaldo.

- I de store kampene er han spilleren som tar ansvar. Han kan holde på ballen, og han kan skape de store ting, sier han.

Vidar Davidsen mener at Bayern München har det ekstra giret som må til for å gå videre, og at det var nettopp det de viste da lå under 0-1 for Manchester United. Da koblet de inn et gir til og vant 3-1.

- Så holder jeg på Atletico, selv om Chelsea har verdens beste trener. For jeg tror Diego Simone og Atletico vil gi Chelsea store problemer når de begynner å presse midtforsvaret deres. Chelsea har ført og fremst et godt kollektiv, men jeg tror Atletico har et enda bedre kollektiv, sier han.

 

Reprise

- Uansett blir dette to meget friske oppgjør, mener både Roar Stokke og Vidar Davidsen.

Og hvis både Bayern München og Chelsea skulle gå videre, vil det bli en reprise på finalen i 2012. Den vant Chelsea til slutt på straffesparkkonkurranse.

tor.karlsen@dagsavisen.no