Bayern med langt steg mot ligagull

Med 5-0-seier over Valon Berisha og Fortuna Düsseldorf tok Bayern München et nytt steg mot sitt 30. ligagull i tysk fotball.

Av Jonas Berge

Seieren gjør at München-klubben har ti poeng ned til Erling Braut Haaland og Dortmund når fem runder gjenstår. Gultrøyene, som riktignok har én kamp mindre spilt, møter tabelljumbo Paderborn søndag kveld.

Tapet gjør at Fortuna Düsseldorf, som ledes av Uwe Rösler, risikerer å falle under streken når Werder Bremen møter Eintracht Frankfurt i en hengekamp onsdag.

Valon Berisha fra Egersund ble byttet inn for Düsseldorf etter 55 minutter på stillingen 5-0. Egersunderen klarte ikke å notere seg for scoring eller sette i gang en heidundrende snuoperasjon. Dermed endte det med stortap for Berisha og lagkameratene.

Gjestenes Mathias «Zanka» Jørgensen sendte Bayern München i ledelse etter kvarteret spilt. Dansken var uheldig og satte ballen i eget nett da han skulle forsøke å klarere Benjamin Pavards avslutning.

Pavard fikk en scoring i sitt navn kvarteret senere. Franskmannen stanget hjørnesparket til Joshua Kimmich i mål.

Storscorer Robert Lewandowski ordnet både 3-0 og 4-0 og har med det scoret 29 mål i inneværende Bundesliga-sesong. Alphonso Davies utnyttet svakt forsvarsspill og satte inn Bayerns femte for kvelden like etterpå.

Tysk 1. Bundesliga menn lørdag, 29. runde:

Hertha Berlin – Augsburg 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Javairo Dilrosun (23), 2-0 Krzystof Piątek (90).

Rune Almenning Jarstein spilte hele kampen for Hertha Berlin, Per Ciljan Skjelbred spilte 59 minutter for Hertha Berlin.

Mainz – Hoffenheim 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Ihlas Bebou (43).

Håvard Nordtveit spilte hele kampen for Hoffenheim.

Schalke – Werder Bremen 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Leonardo Bittencourt (32).

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 André Silva (str. 27), 1-1 Kevin Mbabu (58), 1-2 Daichi Kamada (85).

Bayern München – Fortuna Düsseldorf 5-0 (3-0)

Mål: 1-0 Mathias Zanka Jørgensen (selvmål 15), 2-0 Benjamin Pavard (29), 3-0 Robert Lewandowski (43), 4-0 Lewandowski (50), 5-0 Alphonso Davies (52).

Spilt fredag: Freiburg – Leverkusen 0-1 .

Spilles søndag: Paderborn – Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach – Union Berlin.