Roar Stokke tror Bastian Schweinsteiger (til v.) og Arjen Robben vil feire en ny Champions League-tittel. FOTO: ALEX GRIMM/NTB SCANPIX

- Bayern blir historiske

CHAMPIONS LEAGUE: I går ble åttedels­finalen i Champions League trukket. 
- Det ble en blandet fornøyelse for noen lags supportere, sier Viasats Roar Stokke.

* Manchester City mot Barcelona.

* Arsenal mot Bayern München.

- En blandet fornøyelse for disse lagenes supportere, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til Dagsavisen.

- Dette betyr i praksis at to sterke lag må ut før kvartfinalen. Og det mens supporterne til Manchester United fikk julegaven tidlig, fortsetter han.

De skal møte Olympiakos.

Arsenal til tross, Roar Stokke holder Bayern München ikke bare som favoritter til å slå ut Arsenal, men favoritter til å vinne hele Champions League.

- Ja, jeg holder på den samme favoritten jeg har hatt hele tida. Jeg tror Bayern München blir det første laget til å forsvaret trofeet i Champions League, sier han.

For ingen lag har vunnet Champions League to år på rad.

Få har fulgt de gjenværende lagene i denne turneringen tettere gjennom mange år enn Roar Stokke. Her er hans vurdering etter gårsdagens trekning:

- Manchester City mot Barcelona. City har flere potensielle matchvinnere, men hvis Messi er tilbake for fullt, holder jeg Barcelona som vinnere.

- Paris Saint Germain er favoritter mot Leverkusen, selv om mange har dem litt under radaren. Med Zlatan kan de gå helt inn.

- Det friskeste pustet i Champions League og i La Liga er Atletico Madrid. De er klare favoritter mot en gang så sterke Milan. Og de har Diego Costa.

- Manchester United er store favoritter mot Olympiakos. Ikke fordi Olympiakos er et dårlig lag, men fordi det er stor forskjell mellom toppen av Premier League og gresk toppserie.

- Jürgen Klopp er antakeligvis den manageren som setter mest pris på julepausen. Når han får tilbake skadede spillere,blir de like gode som før og slår Zenit.

- Mourinho drar til Istanbul og møter Drogba igjen. Det blir et interessant oppgjør, men over to kamper er Chelsea favoritt.

- Real Madrid er i favorittsjiktet og styrket stempelet da de trakk Schalke. Ronaldo er ustoppelig og blir tunga på vektskåla.