Sport

Bare seier godt nok for Hareide

MESTERLIGAEN: Nye Malmö stadion er utsolgt. Åge Hareide leder de lyseblå i sin første hjemmekamp i Mesterligaen. En ny fotballhverdag kan starte i Malmö.

Og nettopp kampen mot greske Olympiakos i kveld er oppgjøret Hareide og hans menn for lengst har utpekt som den viktigste kampen å vinne i gruppespillet:

En tredjeplass i gruppa gir videre avansement. Og da er det bare seier som teller for svenskene i kveld.

Og Åge Hareide er sprudlende optimistisk når det gjelder muligheten til å slå grekerne:

- Vi føler at vi har en god sjanse mot Olympiakos. Vi kommer til å dominere kampen. Olympiakos kommer til å få det veldig vanskelig her. Vi har en enorm støtte i Malmö og har flere sterke resultater bak oss på hjemmebanen, sier han.

Ikke imponert

Svenskene gikk på en 0-2-smell mot Juventus i mesterligaens åpningskamp, mens Olympiakos dro i land en 3-2-seier over Atlético Madrid. Men Hareide lar seg ikke vippe av pinnen av den grunn:

- Jeg har sett kampen flere ganger. Olympiakos er veldig effektive i avslutningsfasen og har masse spisskompetanse framover. Men som lag sto ikke Olympiakos fram som veldig gode, det var heller spanjolene som framsto veldig tafatte, sier han.

- Det så ut som de undervurderte grekerne, og Olympiakos kom veldig lett til sine scoringer, sier Hareide.

Først i dag blir det avklart om Malmös forsvarsanker, Markus Halsti, og angrepsspilleren Simon Kroon får klarsignal til kampen. Begge sliter med skader, og i går kveld var det stor usikkerhet om de blir friskmeldt.

- Vi venter i det lengste med å ta en beslutning. Markus Halsti er veldig viktig for oss. Han vil jeg gjerne ha med, sier Hareide.

Åge Hareide blir ikke eneste norske i aksjon i Malmö i kveld. For i startoppstillingen til Olympiakos finner vi sannsynligvis Omar Elabdellaoui (22), med fortid både i Skeid, og på utlån til Strømsgodset i vårsesongen 2011 mens han var på kontrakt i Manchester City.

Må også vinne

Også for Atlético Madrid er bare seier godt nok i kveld. Men Juventus kommer til den spanske hovedstaden struttende av masse selvtillit. Om det er nok til å stagge et Atlético som skal revansjere seg etter tapet mot Olympiakos i den første kampen, vites ikke. Men det er et innbitt hjemmelag som er klar til kamp:

For fjorårets finaletaper nettopp i mesterligaen fikk fornyet selvtillit i helgen da Sevilla ble slått lekende lett med 4-0.

- Det er den atmosfæren vi må gjenskape i alle kamper vi spiller på Calderon, sier lagets suksesstrener Diego Simeone.

Han håper det samme gjentar seg i kveld.

Argentineren var i helgen tilbake på banen etter å ha blitt parkert på sidelinjen i seks kamper med utestengelse.

- Mot Sevilla var det perfekt samsvar mellom hva klubben og laget kunne tilby, og det fansen forventer. Vi framsto som et fjellstøtt lag, mener Simeone.

Sevilla var ubeseiret i La Liga foran møtet med hovedstadsklubben.

Har slått Real Madrid

Til tross for at storscoreren Diego Costa forsvant til Chelsea foran denne sesongen, er det blitt to seirer mot Real Madrid allerede. De slo storebroren både i serien og i den spanske supercupen.

Simeone tror også at Juventus kan bli slått, selv om den italienske klubben ikke har tapt ennå denne sesongen. Ikke har de sluppet inn et eneste mål heller.

- Det er annerledes når det handler om en enkeltkamp. Vi kan slå alle i enkeltkamper. Det gjelder både lag som Real Madrid og Barcelona. Vi kan selvsagt vinne over Juventus også, sier han.

Atlético Madrid fikk også spissen Mario Mandzukic tilbake sist helg. Kroaten var ute i 11 dager med nesebrudd.

tor-erik.roeberg-larsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen