Bare nesten for Kristoffersen i Wengen

Henrik Kristoffersen endte på den sure fjerdeplassen i slalåmrennet i Wengen søndag. Franske Clement Joel tok sin første verdenscupseier.

Kristoffersen leverte ingen topp første omgang til tross for at han var inne topp tre. Han slet med oppsettet sitt ettersom det var ulike forhold oppe og nede i traséen.

Erkerival Marcel Hirscher var heller ikke fornøyd, men fra sin femteplass etter første slo han som vanlig til i finalen og tok ledelsen. Kristoffersen matchet østerrikerens mellomtider, men i målhenget gjorde han en liten feil og var slått med 0,20 sekunder av Hirscher.

Østerrikeren Manuel Feller lå på annenplass etter første omgang. I finalen slo han sin landsmann med 2/100 sekund og henviste Hirscher til tredjeplassen.

Komet

Vant rennet gjorde den nye franske alpinkometen Clement Noel. Etter en forsiktig start på toppen i første omgang var 21-åringen ustoppelig nedover i målhenget og knuste nærmest konkurrent med 0,42. I finalen forsvarte han sin plassering og endte 8/100 foran Feller.

Daniel Yule begeistret hjemmepublikummet i Sveits med sin femteplass.

Sebastian Foss Solevåg var 1,43 sekunder bak teten på 13.-plass etter en omgang. I finalen fikk han aldri helt opp farten og hektet. Han tråkket opp igjen, men endte 9,31 sekunder bak som sistemann på 28.-plassen.

Nestvold-Haugen avanserte

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå som nummer 24 etter 1. omgang. I finalen fikk han derimot til en veldig flott omgang og avanserte til 16.-plass.

Jonathan Nordbotten var fjerdemann ut fra start i annen omgang, men han fikk ingen fullklaff og endte tredje sist av dem som kom i mål på 27.-plass.

Bjørn Brudevold endte på 33.-plass i 1. omgang og fikk ikke kjøre i finalen. (NTB)