Ski

Bardal meldte seg på igjen

Anders Bardal har hatt lang pause på grunn av skade. Men den regjerende mesteren i liten bakke var tredje best i fredagens kvalifisering.

Av Jørgen Tjærnås

Anders Bardal imponerte med sin 3.-plass i kvalifiseringen til VM-hopprennet i normalbakke fredag kveld. Alle de fem norske hopperne er med når alvoret starter lørdag.

Bardal fikk til et meget godt hopp i kvalifiseringen. Den regjerende verdensmesteren strakte seg til 92 meter. Det holdt til 117,2 poeng og en 3.-plass.

Best var den firedobbelte olympiske mesteren Simon Ammann. Sveitseren landet på 93,5 meter. Også japanske Taku Takeuchi endte foran Bardal.

Både Bardal og Ammann er tilbake i hoppbakken etter fravær. Bardal hopper med en skinne på sin venstre hånd etter fallet i Wisla 15. januar. For Ammann er dette hans første konkurranse etter at han falt stygt under hoppukeavslutningen i Bischofshofen 6. januar.

– Det nærmer seg. Jeg skal ikke begynne å lete etter ting. Det handler om rytme og timing. Kroppen kjennes bedre og bedre ut, og posisjonen føles bra. Det begynner å ligne på noe, og tar jeg fram de beste hoppene, er det mulig å være med og kjempe der oppe, sa Bardal etter kvalifiseringen.

For rask Jacobsen

Anders Jacobsen var nest best av de norske. Han tok 10.-plassen etter et greit hopp på 88,5 meter. Juniorverdensmester Johann Forfang fikk det noe tyngre. Han landet på 82 meter, men er med i lørdagens renn etter å ha blitt nummer 35. Det betyr at alle de fem nordmennene er med når det hoppes om medaljer i Falun lørdag.

– Dette var tre meter for kort. Det har egentlig alle treningshoppene vært både i går og i dag, men jeg vet hvorfor. Jeg har en for rask bevegelse på hoppkanten. Det må være en akselerert bevegelse og ikke en eksplosjon. Det går an å snu det til i morgen, sa Jacobsen til NTB

Fornøyd Velta

Både Anders Fannemel og Rune Velta var blant de ti forhåndskvalifiserte til rennet. Verdensrekordholder Fannemel hoppet 87,5 meter, mens Velta imponerte med 91,5 meter i sitt forsøk. For Fannemel har overgangen fra skiflyging gått greit.

– Jeg begynner å bli vant med det. Det kjennes bra ut. Vi har fire hopp her i Falun nå, vurderte han.

Velta var godt fornøyd med sin prestasjon.

– Det er det beste hoppet mitt så langt. Jeg er litt skuffet over førstehoppet i dag (på trening), men følte jeg hentet meg greit inn nå. Jeg har hatt bra framgang i dag, sa Velta. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen