Barcelonas transportetappe

(Bayern München - Barcelona 3-2, sammenlagt 3-5). Neymar scoret to ganger og da hjalp det lite at Bayern vant hjemmekampen. Det tyske mesterlaget er ute av mesterligaen.

Av Stian Grythaugen

Barcelona var aldri i nærheten av å slippe Bayern München inn i kampen om finaleplassen i årets mesterliga. Messi & co. tapte 2-3 tirsdag, men vant 5-3 sammenlagt.

Barcelona kom til Tyskland med 3-0 i bagasjen fra det første semifinalemøtet, og få regnet det som sannsynlig at Bayern ville klare å skape spenning på eget gress. Det klarte den tyske ligamesteren i realiteten heller ikke.

Mannskapet til Pep Guardiola startet riktignok meget friskt og tok ledelsen allerede etter sju minutter. Midtstopper Mhedi Benatia raget høyest i feltet på et hjørnespark fra spanske Xabi Alonso, og Barca-keeper Marc-André Ter Stegen fikk bare to fingre på avslutningen.

Med en tidlig 1-0-ledelse øynet hjemmefansen et mirakel, men håpet skulle raskt og effektivt bli slukket av gjestenes giftige angrepsrekke.

Neymar i form

Messi, Neymar og Luis Suárez hadde scoret til sammen 112 mål i alle konkurranser før tirsdagens kamp, og etter bare et kvarter fortsatte målshowet. Suárez brøt gjennom på Bayerns høyreside og fant uegoistisk spissmakker Neymar inne foran mål. Han fikk en enkel jobb med å trille ballen i nettet bak Bayern-keeper Manuel Neuer.

Deretter produserte Bayern et knippe fine sjanser, men mål ble det i stedet i andre enden av banen. Halvtimen var spilt da Suárez igjen gjorde forarbeidet og Neymar sendte gjestene i ledelsen.

Om ikke resignasjonen blant hjemmefansen hadde vært stor blant hjemmefansen allerede, ble den naturlig nok ytterligere forsterket.

Neymar har nå scoret i sine sju siste kamper for Barcelona. Det er brasilianernes beste målrekke siden han kom til den katalanske storklubben.

Kan ta trippelen

Luis Suárez står for øvrig nå med 20 målgivende pasninger i alle konkurranser denne sesongen. Neymar eller Messi har stått i andre enden av 17 av dem. Det sier sitt også sitt om Barca-spissenes samspill.

I pausen ble tilrettelegger Suárez erstattet med Pedro, og i andre omgang lot Barcelona hjemmelaget ta styringen på kampen. Det straffet seg i form av en strålende utligning signert Robert Lewandowski etter 13 minutters spill.

Med 17 minutter igjen satte Thomas Müller inn 3-2-målet for hjemmelaget, men nærmere avansement kom aldri et skadeskutt Bayern-mannskap. Dermed må den tyske fotballstorheten nøye seg ett trofé denne sesongen. Laget har allerede sikret seg ligagullet.

Barcelona kan på sin side ende opp med tre titler – akkurat som laget gjorde under Pep Guardiolas ledelse for seks år siden. Messi & co. leder ligaen med fire poeng når to serieomganger gjenstår, og senere denne måneden er det cupfinale mot Athletic Bilbao.

Real Madrid og Juventus møtes i den andre semifinalen onsdag. Juventus leder 2-1 etter det første møtet i Italia. (©NTB)

Mesterligaen fotball menn tirsdag, semifinale 2. kamp:

Bayern München (Tyskland) – Barcelona (Spania) 3-2 (1-2), sammenlagt 3-5

Mål: 1-0 Mehdi Benatia (7), 1-1 Neymar (15), 1-2 Neymar (29), 2-2 Robert Lewandowski (59), 3-2 Thomas Müller (74).

70.000 tilskuere i Allianz Arena i München.