Barcelona vil løse ut Griezmann

Franskmannen er ønsket av Barcelona, men det blir ikke billig.

Barcelona har informert Atlético Madrid om at klubben vil utløse Antoine Griezmanns utkjøpsklausul på 100 millioner euro, melder spansk radio.

Summen tilsvarer 960 millioner kroner.

– Barcelona har sagt til Atlético at de vil betale utkjøpssummen for Griezmann, og Atlético vet at spilleren forsvinner ved sesongslutt, meldte Cadena Cope uten å oppgi sin kilde.

Usikkerheten om Griezmanns framtid kunne ikke kommet på et verre tidspunkt for Atlético Madrid, som forbereder seg til neste ukes europaligafinale mot Marseille.

– Vi er drittlei av Barcelonas oppførsel, sier Atléticos administrerende direktør Miguel Ángel Gil Marín i en uttalelse på klubbens nettsider, i følge TV 2.

Han kaller Barcelonas oppførsel for respektløs.

Les også: Wembley er til salgs. Hva er så en folkesjel verdt i disse dager?

– Mangel på respekt

– At en president, spiller og et styremedlem kan snakke på den måten de har gjort om fremtiden til en spiller som er under kontrakt, og bare et få dager før en europacupfinale, er mangel på respekt mot Atlético Madrid og klubbens fans.

Tidligere tirsdag avslo Atlético-president Enrique Cerezo å klargjøre Griezmanns framtid i klubben etter at flere medier meldte at han hadde spist middag med spilleren i et forsøk på å overtale ham til å bli i klubben. Det skal han ha gjort med et tilbud om en kraftig forbedret kontrakt.

Les også: Jeg håper England vinner VM

Benekter

Cerezo har benektet å ha hatt samtaler med Griezmann, men ville ikke uttale seg sikkert om den franske spissens framtid i klubben.

– Jeg kan si dere en ting: Antoine Griezmann er Atlético-spiller i dag, sa Cerezo.

– Jeg kan ikke si mer, for jeg vet ikke mer.

Det har lenge vært spekulert i at Barcelona vil hente Griezmann. Den spanske avisen Marca skriver blant annet at Barcelona-president Josep Maria Bartomeu har innrømmet å ha kontaktet spillerens agent, at klubbdirektør Guillermo Amor har bekreftet samtaler med franskmannens søster, og at Barcelona-spiller Luis Suárez offentlig har ønsket Griezmann velkommen. (NTB)