Barcelona-fansen hyllet Atletico

(Barcelona - Atletico Madrid 1-1). Atletico klarte det umulige og vant den spanske mestertittelen. Om en uke kan de ta mesterligaen også. Barcelonas manager trakk seg etter kampen.

Atlético Madrid klarte 1-1 på Camp Nou mot Barcelona lørdag kveld og ble seriemester i Spania. Det er klubbens første mesterskap siden 1996.

Barcelona ville vunnet sitt femte seriegull på seks sesonger med seier, men maktet ikke mer enn uavgjort i det som har vært en enormt skuffende sesong for storklubben. Men da kampen var over sto Barcelona-supporterne igjen og applauderte Atleticos prestasjon.

I stedet er det Atlético som er seriemester, den første mesteren i Spania siden Valencia i 2004 som ikke heter Barcelona eller Real Madrid.

– Vi vant et fortjent seriegull. Vi har helt på høyde i dag, sa kaptein Gabi i et intervju vist på C More etter kampen.

Alexis Sanchéz ga Barca ledelsen etter 33 minutter og da var det hjemmelaget som gikk mot seriegull.

Etter hvilen gikk derimot Atlético ut i hundre, og etter bare fire minutter kom utligningen.

En corner fra Koke landet rett på hodet til Diego Godín og han headet ballen kontant i mål.

Mot slutten presset Barcelona, og de hadde et annullert mål som etter alt å dømme skulle vært godkjent.

Det er Atléticos første seriemesterskap siden 1996 og representerer den fantastiske jobben trener Diego Simeone har gjort siden han tok over klubben i desember 2011.

Da var klubben langt nede på tabellen. Bare to og et halvt år senere kan fansen feire seriegull og neste helg venter byrival Real Madrid i mesterligafinalen.

Der kan de risikere å mangle to av klubbens største nøkkelspillere.

Stjernespiss Diego Costa måtte ut med noe som lignet på en strekk på baksiden av låret etter 16 minutter, og bare seks minutter senere på en skadd Turan forlate banen.

Manageren trakk seg

Kampen ble den siste for Barcelona-trener Gerardo Martino.

Argentinske Martino tok over for nylig avdøde Tito Vilanova før sesongen, men har ikke vært noen suksess på Camp Nou.

– Vi er blitt enige om at jeg ikke fortsetter neste sesong. Det har vært en ære å trene laget, og jeg ber fansen om unnskyldning for at vi ikke oppnådde målene våre, sa Martino etter lørdagens kamp.

Martino har delvis gått bort fra Barcas fotball med mye ballinnehav til fordel for en mer direkte stil og det har ikke vært populært blant fansen.

Det har lenge virket klart at Martino ville vært ferdig uansett om klubben vant serien eller ikke, og flere spanske medier har skrevet at tidligere Barca-helt Luis Enrique på det nærmeste er klar som erstatter.

Han bekreftet fredag at han gir seg i Celta Vigo.

Barca ble nummer to i La Liga, tre poeng bak den overraskende vinneren Atlético Madrid.

De tapte den spanske cupfinalen for Real Madrid og i mesterligaen ble de slått ut av nettopp Atlético i kvartfinalen. (©NTB)