Barcelona et langt steg mot semifinale

(Paris Saint-Germain - Barcelona 1-3). Luis Suárez herjet med Paris-forsvaret da Barcelona tok et langt steg mot semifinalen i mesterligaen onsdag kveld.

Av Egil Sæther

To mål av Luis Suárez og ett av Neymar på bortebane mot et vingeklippet Paris Saint-Germain sendte Barcelona rett mot semifinalen. Returoppgjøret på Camp Nou skal riktignok spilles i neste uke, men det er heller tvilsomt at det franske laget klarer å snu dette. Onsdag kveld var Barcelona det klart beste laget gjennom hele kampen, og at det vant 3-1 var fullt fortjent etter en bunnsolid forestilling om enn ikke en fantastisk fotballkamp.

1-0 kom 18 minutter ut i 1. omgang. Lionel Messi spilte elegant spisskollega Neymar fri i midten, og alene med keeper feilet brasilianeren ikke. Dette var Neymars 14. mål for sesongen som er kommet etter en pasning fra Messi. Argentineren har på sin side scoret fire etter pasning fra Neymar.

Messi kunne fort ha ordnet 1-0 selv noen minutter tidligere, men hans typiske skrudde venstrebeinsskudd traff stolpen fra rundt 18 meters hold.

Enkeltprestasjon

Midtveis i 2. omgang ble det 2-0 til de gule fra Catalonia. Dette målet var en ren enkeltmannsprestasjon av Luis Suárez. Han spilte seg fri på høyrekanten, skar inn mot mål og avsluttet selv fra kloss hold. 3-0-målet kom bare minutter senere ved samme mann. Denne gangen slet han seg fri og skjøt flott i krysset fra i overkant av 16 meter. To minutter senere kom trøstemålet til hjemmelaget. Gregory van der Wiel skjøt via innbytter Mathieu, som styrte ballen i eget nett.

Det lå litt i kortene at denne kampen ville ende med borteseier. PSG var klart svekket før start: Thiago Motta var skadd og spilte ikke, mens Marco Verratti sonet for gule kort. Serge Aurier var heller ikke disponibel, og toppscorer og målgarantist Zlatan Ibrahimovic spilte heller ikke. Han fikk rødt kort i den forrige mesterligakampen mot Chelsea og var i likhet med Verratti suspendert. Det bar også laget preg av.

PSG savnet en mann med stor Z i angrepet.

Det hjalp heller ikke for PSG at Thiago Silva måtte ut med skade allerede 18 minutter ut i 1. omgang. Han ble erstattet av David Luiz, som startet på benken etter noen småskader den siste tiden.

Rekord

Etter 62 spilte minutter måtte Barcelonas midtbanemotor Andrés Iniesta ut på båre. Erstatteren Xavi kom inn til sin 147. kamp i mesterligaen og tangerte dermed rekorden til Real Madrids Iker Casillas. Keeperen var den med flest kamper alene fram til Xavis innbytte.

PSG får riktignok med seg Zlatan Ibrahimovic igjen til bortemøtet, men PSG-trener Laurent Blanc får likevel litt av en oppgave å løse om det skal bli avansement.

Jobben virker langt enklere for Barcelona-trener Luis Enrique (44).

Porto slo Bayern

Bayern München er i trøbbel i mesterligaen. 1-3-tap borte for Porto onsdag betyr at laget lever svært farlig i kvartfinalen.

Det skar seg skikkelig defensivt for den tyske mesterklubben. Tre klare forsvarsfeil ga Porto tre mål.

Skadeskutte Bayern manglet Arjen Robben, David Alaba, Javi Martínez, Franck Ribéry og Bastian Schweinsteiger på turen til Portugal.

Nå venter et meget vrient utgangspunkt før returen tirsdag. Trolig kan Bayern få to-tre av sine skadde stjerner på beina til den tid.

Det kan trenges. Oppgaven med å snu dette vil trolig kreve en noe nær perfekt utført kamp hjemme.

Det gikk unna fra start. Etter bare to minutter pådro Bayern-keeper Manuel Neuer seg både straffe og gult kort.

Dante-tabbe

Ricardo Quaresma feilet ikke. Samme mann la på til 2-0 etter ti minutter. Scoringen kom på et skudd inne i 16-meteren etter at Dante hadde tabbet seg ut.

Thiago Alcántara reduserte like før halvtimen var gått. Også han avsluttet inne i feltet.

Tre skudd gikk innenfor stolper og tverrligger de første 45 minuttene. Alle ga mål. Bayern hadde ballen i over 70 prosent av tiden i 1. omgang.

Jackson Martínez la på til 3-1 etter 65 minutter. Jerome Boatengs elendige heading ga Porto-angriperen noe nær fritt leide.

Bayern har vunnet alle sine fire hjemmekamper i årets turnering med en målforskjell på 13-0. (NTB)

Mesterligaen fotball menn onsdag, kvartfinaler 1. kamp:

Paris Saint-Germain (Frankrike) – Barcelona (Spania) 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Neymar (18), 0-2 Luis Suárez (67), 0-3 Suárez (79), 1-3 Gregory van der Wiel (82). 45.893 tilskuere.

Porto (Portugal) – Bayern München (Tyskland) 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Ricardo Quaresma (str. 3), 2-0 Quaresma (10), 2-1 Thiago (28), 3-1 Jackson Martínez (65). 50.092 tilskuere.