Bandy-VM for damer: Norge må heve seg

(Norge - USA 1-1, 2-1 etter straffer). Norge imponerte ikke stort i solskinnet på Voldsløkka da de spilte uavgjort 1-1 mot USA i åpningskampen i bandy-VM, men vant på straffeslag. Det kan vise seg å bli veldig viktig videre i mesterskapet.

VOLDSLØKKA (Dagsavisen): For etter at det sto 1-1 til full tid foran over 300 tilskuere på Voldsløkka og begge lag hadde fått ett poeng hver, ble kampen avgjort på straffeslag for innbyrdes oppgjør i gruppa med fem lag. Den ble trener Arild Aamodt stresset av.

- Da henger jo plutselig alt i en tynn tråd, så jeg ble jo utrolig stresset. Det var så nervepirrende, sier treneren til Dagsavisen etter kampen.

Les også: Norges VM-keeper. Ikke som alle andre.+

Heldigvis for Aamodt gikk Norge seirende ut av den, etter at Sverige-proffene Charlotte Marie Selbekk og Ingebjørg Kvaale Knutsen begge scoret på Norges to første forsøk. I tillegg reddet målvakt Mathilde Hveding Langmo flere av skuddene fra USA-spillerne.

- Det ble et par redninger. Det var jo veldig gøy, sier Hveding Langmo fornøyd.

Straffeslagskonkurransen teller ikke på poengene i gruppespillet, så både USA og Norge står med hvert sitt, men dersom Norge og USA ender på like mange poeng, går Norge forbi siden de slo amerikanerne på straffeslag.  

- Ble litt vel oppjaga

Men selv om Norge til slutt vant kampen på straffer, var det ikke voldsomt mye å skryte av sett med norske øyne, innrømmer Aamodt.

- Det ble litt vel oppjaga. Vi presset jo veldig høyt, men fikk ikke noen skudd på mål. Da blir vi nok litt stresset etter hvert. Vi kjørte nok litt for hardt til tider. Vi hadde veldig mye ball, men klarte ikke bruke bredden. Vi klumpet oss inne i midten, sier Aamodt.

Han tok timeout med tre minutter igjen. Der fikk spillerne beskjed om å pumpe alt fremover. Det hjalp likevel ikke.

- Vi var stresset med to-tre minutter igjen. Vi prøvde det vi kunne på tampen, men fikk ikke betalt for presset.

Frisk åpning, uavgjort til pause

Norge kom friskt ut og hadde to store muligheter på corner tidlig i oppgjøret. Både Charlotte Selbekk og Lene Aamodt fikk bra treff, men begge forsøkene ble stoppet av muren på streken.

Kampen var nok preget av en del nerver utover i oppgjøret, for det

Etter drøye kvarteret tok Norge ledelsen. Etter litt klabb og babb i feltet dukket Ingebjørg Kvaal Knutsen opp og pirket inn 1-0 fra fire-fem meter.

- Jeg så egentlig ikke at den gikk inn, men jeg så at den kom i retur også dro jeg til og satset på det beste, sier målscoreren.

Like før pause var lagene like langt. Amy Stech fikk gå og gå, før hun fra 25 meter skjøt mot mål. Den snek seg nedi hjørnet, bak Mathilde Hveding Langmo. Dermed sto det 1-1 til pause.  

- I forkant av målet tømte vi hele midtbanen vår, erkjenner Aamodt.

- Vanskelig å ta, absolutt. Jeg tenkte at jeg burde ha tatt den. Men sånt skjer, sier Hveding Langmo.

Sjansefattig 2.omgang

Den andre omgangen var sjansefattig og jevn. Selbekk fikk en bra mulighet ti minutter før full tid da hun var alene ved 16-meteren, men skuddforsøket ble reddet av USA-målvakt Sarah Schneider.

USA var så vidt over midten den siste halvtimen, men forsvarte seg bra mot det norske laget og ga dem lite rom sentralt. Norge slet med å bryte seg gjennom det amerikanske forsvaret og skapte svært lite. Heller ikke på cornerne ble det noe uttelling. Norge var upresise på den siste tredjedelen. Dermed endte det 1-1, men med seier på straffeslag.

Hveding Langmo er veldig glad for å være i gang.

- Det var både gøy og spennende. Og helt vanvittig oppmøte! Også på min hjemmebane. Det var også veldig gøy at vi hadde ballgutter fra Sagene, og de som har kjørt isen har også gjort en kjempegod jobb.

Torsdag møter Norge stormaktene Russland og Sverige. Det er meldt et uhorvelig regnvær. Til fordel for Norge? Jo ja, tror Aamodt.

- Det gagner nok oss mer enn Sverige og Russland med dårlig vær, sier Aamodt og ler.

KAMPFAKTA

Bandy-VM kvinner i Oslo, grunnspillet 1. dag):

USA – Norge 1-1 (1-1), 1-2 på straffer

Voldsløkka: 304 tilskuere.

Mål: 0-1 Ingebjørg Kvaal-Knutsen (17), 1-1 Amy Stech (29).

Utvisninger: USA 1 x 6 min., Norge 1 x 6 min.

Norge møter Finland senere onsdag.