Bandy: Surt Ullern-tap på tampen mot Stabæk

(Ullern - Stabæk 2-3). Ullern så ut til å sikre ekstraomganger mot Stabæk i den første semifinalen i NM-sluttspillet i bandy, men så dukket Nikolai Jensen opp tre minutter før full tid og avgjorde kampen. Stabæk vant 3-2.

ULLERNBAEN (Dagsavisen): – Det var en tøff og jevn kamp som kunne bikket begge veier. Det var bra tempo i hele kampen og begge lagene hadde flere store sjanser, sier Ullern-back Fridtjof Schmidt til Dagsavisen etter det sure tapet på Ullernbanen, der det blåste bra under hele oppgjøret og isen ikke var tipp topp som følge av all vind.

Stabæk tok ledelsen tidlig 1-0 ved Markus Fremstad etter målgivende fra Jensen. Jensen slo ballen inn mot mål med litt høyde og Fremstad la ned ballen før han satte inn ledermålet fra kloss hold.

Så utlignet Ullern til 1-1 etter en straffescoring av William Palmblad.

Så var det Nikolai Jensen sin tur til å score på straffe etter at Fremstad ble taklet stygt av Didrik Strømme. 2-1 til Stabæk var også stillingen til pause.

– Ullern slo en del langt og lå lavt i den første omgangen, som var preget av mye vind. Vi hadde mye ball, sier Jesper Tho, Stabæk-back.

Avgjørende Stabæk-mål på tampen

Nicolai Linnes Pedersen utlignet til 2-2 drøye 20 minutter før full tid etter et meget bra skudd fra distanse, som gikk inn i lengste hjørne.

Og det så ut til å gå mot ekstraomganger, men så satte kampens store spiller i Jensen inn sitt andre for kvelden til 3-2 etter 87 minutter. Stabæk spilte seg rundt på den ene siden og Jensen hamret ballen i nettaket på lekkert vis. Da tok Ullern timeout.

Like etter fikk Stabæk på ny straffe. Jensen hadde mulighet til å gjøre sitt tredje for kvelden, men denne gangen ble det ikke mål. Likevel klarte ikke Ullern å komme seg tilbake i kampen for tredje gang.

Fortjent seier

Det ble 2-3-tap for Stabæk. Ullern-målvakt Christofer Silius sto en meget god kamp for Ullern. Stabæk hadde også flere bra muligheter på tampen til å score både fire og fem mål, og med 13-3 i cornere i favør Stabæk kan man si at det var fortjent at de blåkledde vant.

– Ja, det var fullt fortjent at vi vant. Vi fraktet litt mye ball, men det var som sagt mye vind. Det gjorde det vanskelig å spille ball sammen. Vinden var veldig rar, for det kjentes som det var motvind overalt. Men det var spill mot ett mål hele kampen, sier tomålsscorer Jensen.

Nytt møte torsdag

Nå møtes lagene igjen på torsdag på Stabekkbanen. Schmidt forteller at de bare må fortsette å male på, på torsdag, for å vinne kamp to i serien.

– Vi må bare fortsette med vårt. Vi er helt der oppe, så vi må klare å vippe de kampene vår vei.