Fotball

Balotelli-seier i debuten

PREMIER LEAGUE: I går var urokråka Mario Balotelli tilbake i engelsk toppfotball. Det ble seier direkte. Men i EM-kampen mot Norge får han ikke være med.

Etter bare to minutter burde Mario Balotelli fått en eventyrlig debut for Liverpool, men Tottenham-målvakt Lloris hadde ingen problemer med å ta hånd om den svake headingen. Og sånn fortsatte det:

13. min.: Steven Gerrard legger en av sine presise pasninger på pannebrasken til Balotelli, men igjen misser han på hodestøtet.

33. min.: Lloris er på «bærtur», men Balotelli skyter langt utenfor det åpne målet.

44. min.: En corner ender hos italieneren, man han setter ballen høyt over.

61. min.: Liverpool-manager Brendan Rodgers plukker Mario Balotelli av banen og erstatter han med Lazar Markovic.

Dette var i korte trekk Mario Balotellis Liverpool-debut.

Men tre poeng var naturligvis det viktigste for Liverpool. Hvem som satte de tre målene var av underordnet betydning.

Vraket mot Norge

Tre poeng og et svært så hyggelig gjensyn med engelsk fotball, var naturligvis gledelig for Mario Balotelli. Fullt så gledelig var ikke den indirekte beskjeden han fikk fra Italias nye landslagssjef Antonio Conte. For den gikk ut på:

Mario Balotelli er ikke med for Italia i EM-kvalifiseringskampen mot Norge 9. september. Den nye landslagssjefen droppet nemlig urokråka. Det var ventet at Balotelli skulle få én sjanse til å overbevise Conte om at han nå er mer voksen. Liverpool-spissen soner utelukkelse i privatkampen mot Nederland kommende onsdag etter kort i VM-sluttspillet, men det var overraskende at han vrakes helt.

Kanskje er det Per-Mathias Høgmo som har størst grunn til å glede seg over Antonio Contes avgjørelse.

- Jeg synes han var fantastisk i en time. Spiller han som dette framover, kan han være det som utgjør forskjellen for oss, sa kaptein Steven Gerrard til Sky Sports om Balotelli.

- Jeg er aller mest fornøyd med at vi holdt nullen. Det er en god stund siden sist vi gjorde det, la Liverpool-kapteinen til.

Gerrard har som kjent sagt nei til videre landslagsspill og møter dermed ikke Norge på Wembley onsdag,

Tottenhams mareritt

Etter to serierunder toppet Tottenham tabellen i Premier League. Men hjemme på White Hart Lane fortsatte Tottenhams Liverpool-mareritt. I fjor ble det ni mål mot i de to serieoppgjørene. I går ble det tre. Totalt 12 baklengs på tre kamper. Og Tottenhams svake innsats på topprivalene ser ut til å fortsette.

I fjor tok laget fra Nord-London bare ett poeng av 24 mulige mot topplag som Manchester City, Liverpool, Chelsea og Arsenal. Det utgjorde forskjellen på spill i Champions League og Europaligaen.

I går startet det allerede i det 8. minutt da Raheem Sterling på bakre stolpe satte innlegget til Jordan Henderson sikkert i mål.

Det fortsatte da Spurs nye yndling, Eric Dier, fysisk var borti Joe Allen, og da han teatralsk kastet seg i bakken.

- Pinlig av Joe Allen å legge seg ned sånn, var TV 2-ekspert Claus Lundekvams dom om det straffesparket som Steven Gerrard satte i mål.

Og Liverpools mål nummer tre var ikke mindre pinlig. Men nå var det helt selvforskyldt. Innbytter Towsend klønet bort ballen på sin første berøring, Alberto Moerlo stjal ballen, fosset i angrep og satte ballen i det lengste hjørnet. Dermed fikk syndebukken fra Liverpools tap mot Manchester City en herlig revansj.

PS. Veteranen Andrea Pirlo (skadd) er heller ikke med blant de 27 uttatte mot Nederland og Norge.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen