Så satt den! Willain har sendt avgårde skuddet som avgjorde kampen. Og blir overfalt. FOTO: ALASTAIR GRANT/NTB SCANPIX

Avgjorde i siste minutt

(Chelsea - Everton 1-0). Chelsea stanget og stanget. Men serieledere vinner ofte til slutt.

Av Odd-Sølve Grannes og Petter Bøifot

 Serieleder Chelsea slet med å trenge gjennom Evertons solide forsvar, men etter 89 minutter banket Willian til på halv volley og sørget for 1-0-seier.

– Det er vakkert å vinne i siste minutt, og det er så leit å tape. De må være veldig skuffet, de ga oss en veldig vanskelig kamp. Vi er veldig, veldig glade, og jeg synes vi fortjente det. Vi kjempet hardt for å vinne kampen, sa Chelsea-manager José Mourinho.

Chelsea førte oppgjøret hele tiden, men hadde problemer med å komme til de store sjansene mot et Everton-lag som kjempet hardt for poeng.

Lukaku nære

Det var Everton som lenge hadde kampens aller største sjanse da Bryan Oviedo la inn til Romelu Lukaku. Belgieren avsluttet fra kloss hold, men fikk ikke stokket beina, og Chelsea-målvakt Petr Cech vartet opp med en reaksjonsredning av ypperste klasse.

Chelsea presset Everton lenger og lenger tilbake i banen mot slutten av oppgjøret, men det så ut til å gå mot poengdeling, før Gareth Barry skapte problemer for sitt Everton-lag. Den rutinerte engelskmannen pådro seg sitt annet gule kort etter 88 minutter, og like etterpå falt avgjørelsen.

– Kort nummer to var veldig hardt. Det var også et uheldig mål å gi bort. Ballen gikk mellom en spillers bein, men det lar oss gå videre med en god prestasjon, sa Everton-manager Roberto Martínez.

Halv volley

Et innlegg ble slått inn i feltet, der Everton-keeper Tim Howard bokset ballen ut fra 16-meteren. Den landet hos Willian, som klinket til på halv volley og lurte den inn i nærmeste hjørne til ellevill jubel fra hjemmefansen.

– Det var en stor, stor kamp. Vi prøvde alt, og moralen var fantastisk. På slutten fikk vi et veldig viktig mål, sa Mourinho.

Hans mannskap beholder ligaledelsen på sju poeng med Willians viktige avgjørelse på tampen av kampen.

United misfornøyd

Manchester United tok tre svært viktige poeng med 3-1 over bunnlaget Burnley på Old Trafford onsdag kveld, men de røde djevlene hadde grunn til å være misfornøyd med egne prestasjoner.

Resultatmessig så Uniteds seier mot Burnley ut til å være rimelig komfortabel, men realiteten var en helt annen.

Et aggressivt Burnley-lag rystet Louis van Gaals menn, og med litt mer hell kunne nedrykkskandidaten tatt med seg alle tre poengene.

For United scoret innbytter Chris Smalling to sjeldne mål, mens Robin van Persie trygget seieren med et straffespark åtte minutter før full tid.

– Jeg likte ikke prestasjonene våre i dag. Selvfølgelig har vi vunnet, og resultatet er flott, men i dag kan du ikke si at det var framgang. Jeg vil ha utvikling i hver kamp, sa van Gaal.

Tomme for krefter

Ettertraktede Danny Ings utlignet til 1-1 for Burnley noen minutter etter Smallings tidlige ledermål, og i første omgang var bortelaget det klart beste.

Etter at Burnley hadde skapt flere store sjanser, var United heldig som gikk til pause med 2-1 etter Smallings heading på overtid.

I annen omgang løftet United seg, men uten å imponere nevneverdig. Burnley gikk mer og mer tom for krefter, og det gjorde det lettere for hjemmelaget.

– Opptredenen, energien og organiseringen, alt ble vist i kveld, men vi må gjøre prestasjoner til seirer, sa Burnley-manager Sean Dyche.

United ble tvunget til et tidlig bytte da Phil Jones måtte forlate banen etter fem minutter med en ankelskade. Smalling kom inn, og han sendte United foran med sin første berøring.

Tabbe av Arfield

Da trodde nok de fleste at storlaget skulle få enkel kamp, men etter scoringen tok Burnley fullstendig over. Ings utligning etter 12 minutter var fullt fortjent.

I tillegg til tapet av Jones, måtte Daley Blind forlate banen etter å ha fått et kutt i hodet, så det var en dyrekjøpt seier for United.

– Blind hadde hodeverk og er kanskje bedre i morgen. Jeg tror ikke han mister neste kamp. For Jones frykter jeg, men jeg vet ikke. Vi må vente og se i morgen, sa van Gaal.

Mot slutten av kampen kastet Burnley flere spillere framover, men da kontret United etter at Scott Arfield mistet ballen. Samme mann prøvde å rette opp feilen, men klippet ned Angel Di Maria i straffefeltet.

Fra ellevemetersmerket var van Persie sikker, og dermed endte det 3-1.

Seieren sender United opp på 3.-plass, mens Burnley fortsatt er nest sist. (©NTB)

KAMPFAKTA

Engelsk eliteserie fotball onsdag, 25. runde:

Chelsea – Everton 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Willian (89). 41.592 tilskuere.

Rødt kort: Gareth Barry (88), Everton.

Crystal Palace – Newcastle 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Papiss Cissé (42), 1-1 Fraizer Campbell (71). 25.118 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Crystal Palace.

Manchester United – Burnley 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Chris Smalling (6), 1-1 Danny Ings (12), 2-1 Smalling (45), 3-1 Robin van Persie (str. 82). 75.356 tilskuere.

Southampton – West Ham 0-0

31.241 tilskuere.

Rødt kort: Adrian (61), West Ham.

Stoke – Manchester City 1-4 (1-1)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (33), 1-1 Peter Crouch (38), 1-2 James Milner (55), 1-3 Agüero (str. 70), 1-4 Samir Nasri (76). 27.011 tilskuere.

West Bromwich – Swansea 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Brown Ideye (60), 2-0 Saido Berahino (74). 23.516 tilskuere.