Andreas Thorkildsen må kaste inn spydet for sesongen. FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

Avbryter sesongen

FRIIDRETT: Andreas Thorkildsen er nødt til å avbryte sesongen. Dermed går den dobbelte olympiamesteren glipp av EM i Zürich.

- Det er ingen annen utvei enn å erkjenne at utfordringene med hoften er så krevende at jeg må avslutte sesongen nå, sier Andreas Thorkildsen.

32-åringen har denne uka gjennomført en rekke fysiske og medisinske tester. Siden konklusjonen er at det er mest forsvarslig å avslutte sesongen umiddelbart, er Thorkildsen ferdig med alle former for konkurranser ut 2014.

 

Tung sesong

Thorkildsen har vært i verdens­toppen siden han sjokkerte med OL-gull i Athen i 2004, men i år har resultatene vært heller svake. Under Bislett Games i juni toppet det seg da Thorkildsen endte sist med et bestekast på svake 72,70. Veien tilbake til 91,59 på Bislett i 2006 er med andre ord lang.

- Det er frustrerende å ha smerter som hemmer meg og som vi ikke finner ut av. Jeg har trent godt både i forkant av sesongen og gjennom sommeren, men får dessverre ikke uttelling for treningsarbeidet, sier en frustert Thorkildsen i en pressemelding.

Spydkasteren understreker at dette på ingen måte er å regne som karriereslutt.

- Jeg ser fram til å få behandling som gjør at jeg kan komme tilbake i trening med tanke på neste sesong, sier Thorkildsen.

 

- Viktig avgjørelse

Friidrettsforbundets Ove Talsnes er behandlende lege for Thorkildsen. Han forklarer problemene slik:

- Andreas har et hoftesmerteproblem, men det er usikkert om smertene kommer fra ryggen, hoften eller bekkenet. Derfor vil vi gjennomføre en omfattende utredning med MR, røntgen og ulike tester de neste ukene, sier Talsnes.

Også legen er positiv når det gjelder Thorkildsens muligheter for å komme tilbake på friidrettsbanen.

- Vi vil sette i gang behandling med sikte på at han skal bli helt frisk og kvitt smertene, slik at han kan trene seg opp igjen og komme tilbake neste sesong, sier Talsnes.

For Norge betyr dette at landslaget må klare seg uten et av sine beste medaljekort i EM. Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, støtter likevel beslutningen til sin elev.

- Det er selvfølgelig synd for landslaget at Andreas ikke kan konkurrere i EM, men samtidig er dette en viktig avgjørelse for at han skal kunne komme tilbake på høyt internasjonalt nivå, sier Nilsen.

are.kolstad@dagsavisen.no