Aursnes ble helten for Molde

(Haugesund - Molde 0-1). Fredrik Aursnes scoret kampens eneste mål da Molde innkasserte sesongens andre seier, mot Haugesund i Eliteserien søndag.

Av Anders Møllersen

Aursnes satte hodet på et innlegg fra Mathias Normann etter ni minutter. Først plasserte Aursnes ballen i stolpen, men returen havnet hos Normann som svingte ballen inn igjen til midtbanekollegaen.

Det var Aursnes' andre kamp på rad med scoring.

Hjemmelaget jaktet utligning mot et forsvarende Molde-lag, men klarte ikke få hull på Andreas Linde.

Molde inntar tabelltoppen etter to serierunder med to strake seirer, mens Haugesund ikke klarte å kopiere seieren mot Odd fra første serierunde.

Skader

En strek i regningen for Molde var at Thomas Amang hinket av banen etter 56 minutter. Spissen ble liggende etter en smell, kom seg opp igjen, men måtte til slutt bytte. Vegard Forren måtte også ha behandling før han senere ble byttet ut etter 77 minutter.

Haugesund og Molde hadde begge lyst til å angripe i innledningen på kampen. Hjemmelaget var farlig frempå de første minutter, men det var MFK som fikk uttelling ved Aursnes.

Haugesund fortsette å ha et lite initiativ fram til pause, men Molde var farligst da de var på besøk i 16-meteren til FKH.

Ropte på straffe

Molde var ikke like ivrige i angrep i andre omgang, og spillet ble stykket opp av flere skader, særlig hos bortelaget.

Haugesund og Frederik Gytkjær ropte på straffespark da han gikk ned i feltet med ti minutter igjen, men dommer Tore Hansen lot seg ikke lure.

Ole Gunnar Solskjærs menn valgte å forsvare seg til tre poeng i avslutningen, og lyktes med det. (NTB)

Haugesund – Molde 0-1 (0-1)

Haugesund stadion: 3820 tilskuere.

Mål: 0-1 Fredrik Aursnes (9).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Mathias Normann, Molde.

Haugesund (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – Babajide Akintola, Sondre Tronstad, Bruno Leite, Joakim Våge Nilsen (Anthony Ikedi fra 87.) – Christian Grindheim – Frederik Gytkjær.

Molde (4-3-3): Andreas Linde – Christoffer Remmer, Babacar Sarr, Vegard Forren (Stian Gregersen fra 77.), Kristoffer Haugen – Fredrik Aursnes, Mathias Normann, Eirik Hestad (Tobias Svendsen fra 86.) – Fredrik Brustad, Thomas Olivier Amang (Erling Braut Håland fra 56.), Petter Strand.