Sport

Astrid gikk med smerter i tre mil: Bronse

Astrid Uhrenoldt Jacobsen falt og slo ryggen i starten på lørdagens tremil. Med smerter hele veien gikk hun inn til en sensasjonell bronsemedalje.

Bilde 1 av 2

Hadde løpet vært ti meter lenger kunne hun også tatt sølvet fra Heidi Weng. Astrid tok innpå meter for meter på oppløpet.

- Jeg skjønner nesten egentlig ingenting. Jeg var overivrig ut fra start, kjørte rett inn i en annen løper og falt bakover. Det var så hardt og isete at jeg slo ryggen og hofta. Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte å fullføre dette, enda mindre hvordan det kunne bli medalje, fortalte Astrid Uhrenholdt Jacobsen mens tårene trillet, både av smerte og glede.

Hun haltet seg bort til blomsterseremonien og stavret seg opp på seierspallen. Akkurat da var det ganske surrealistisk at hun akkurat hadde fullført tre mil på ski.

- Ja, nå kommer vel stivheten, men jeg ville ikke bryte, sa hun til NRK. Hun havnet sist i feltet ut fra start og måtte bruke lang tid på å dra seg opp igjen til tetfeltet. Derfra og inn holdt hun følge med Marit Bjørgen hele veien.

Astrid er den norske løperen som har hatt kraftigst formutviking inn mot VM. Fra å være i tvil om hun var kvalifisert for noe som helst, reiser hun hjem med stafettgull og to individuelle bronsemedaljer.

Nå venter sprint i Drammen og ny tremil i Holmenkollen den neste uka.

- Akkurat nå kjennes jo det umulig ut, men vi får se an noen dager, sa hun etter blomsterseremonien lørdag.

– Den mentale prestasjonen jeg gjorde i dag er blant de største jeg har gjort i karrieren. Fysisk sett var det kanskje ikke den beste, men måten jeg taklet utfordringene på underveis er jeg stolt over, sa Jacobsen til NTB senere lørdag.

– Jeg tror bare at jeg er i syk form, og den har blitt bedre og bedre gjennom mesterskapet. Jeg tror nesten det er sånn at jeg ikke kjenner selv hvor god form jeg er i, sa Jacobsen, som ikke ville spekulere for mye i at hva tremila kunne endt med uten fallet.

– Resultatlista lyver ikke. Den beste vant, mens jeg ble nummer tre og er kjempefornøyd med det, smilte Heming-løperen.

Også Heidi Weng var strålende fornøyd med sølvet.

- Tre mil er for langt for meg, men jeg minnet meg om hvordan Petter (Northug) og Finn Hågen (Krogh) tenker. De gir seg aldri, men det kjentes ut somjeg ikke klarte å puste den siste kilometeren, sa Heidi Weng.

Mer fra Dagsavisen