Arsenals finaledrøm ble knust

(Atletico Madrid - Arsenal 1-0, sammenlagt 1-0). Diego Costa scoret kampens eneste mål da Atlético Madrid tok seg til finalen i Europaligaen med 1-0-seier hjemme mot Arsenal torsdag.

Av Ole Henrik Tveten og Egil Sæther

Diego Costa var en pest og plage for Arsenal da han spilte i Premier League. Torsdag fortsatte han i samme spor, denne gang for Atlético Madrid, og sendte London-klubben ut av europaligaen.

Etter 1-1 fra det første oppgjøret i London var Arsenal nødt til å score i returmøtet i den spanske hovedstaden, men London-laget slet med å skape sjanser imot et kompakt Atletico-lag i første omgang.

Det spanske laget lot Arsenal trille ball og bare ventet på muligheten til å sende målmaskinene Antoine Griezmann og Diego Costa fram på kontringer. Duoen virket giftige de gangene de fikk sjansen, og minuttet før pause gjorde Costa som han har for vane å gjøre mot Arsenal: score mål.

Pasningen kom selvsagt fra Griezmann.

Ikke vunnet borte i 2018

Arsenal, som ikke har vunnet en eneste bortekamp i 2018, fikk en tung start på kampen da kaptein og forsvarsklippe Laurent Koscielny fikk en usedvanlig lei vridning i kneet og måtte ut på båre før ti minutter var spilt.

Statistikken mot spanske lag var heller ikke på London-klubbens side før kampen. Arsenal hadde ikke vunnet på sine seks siste kamper i Spania (to uavgjorte og fire tap). Torsdag ble den rekken utvidet til sju kamper.

I annen omgang fikk gjestene flyttet spillet lenger opp på banen. Det første til at Arsenal kom seg til flere sjanser, men samtidig laget store rom for hjemmelaget å boltre seg i. Costa og Griezmann fortsatte å plage gjestene fra London.

Med 20 minutter igjen satte Arsenal inn Henrikh Mkhitaryan for Jack Wilshere. Armeneren markerte seg umiddelbart, men Arsenal fortsatte å slite med å skape de helt store farlighetene.

Fikk svi

Mot slutten av kampen hadde begge lag muligheter til å sette ballen i mål, men sjansene ble stoppet før ballen passerte streken i begge ender av banen.

Klokka tikket hjemmelagets vei, og til slutt løp tiden fra Arsenal. London-laget fikk dermed fikk svi for sjansesløseriet i det første oppgjøret. Atletico vant 1-0 og dermed 2-1 sammenlagt.

Finalen i europaligaen spilles 16. mai. Der møter Atletico Madrid Marseille.

Salzburg tapte i ekstraomgangene

Valon Berisha og Fredrik Gulbrandsen spilte begge fra start da Salzburg ble slått ut av europaligaen etter ekstraomganger mot Marseille.

"Norske» Salzburg var nær ved å ta seg til finale i europaligaen, men en sen Marseille-scoring i andre ekstraomgang senket Salzburg med Guldbrandsen og Berisha på laget.

Marseille ledet 2–0 fra det første oppgjøret i Frankrike forrige uke, men etter 90 minutters spill i returoppgjøret ledet Salzburg 2–0.

Dermed sto det 2–2 sammenlagt og kampen gikk til ekstraomganger. Håpet om en finale levde helt til fem minutter gjensto av den andre ekstraomgangen. Da satte Rolando inn scoringen som sikret Marseille finalebilletten.

Ekstra surt for Salzburg er det nok at corneren aldri skulle vært dømt. Et marseille-skudd traff en medspiller og ballen forsvant over dødlinjen. Men dommeren dømte corner.

Rødt kort

Minuttet før full tid fikk Salzburgs Amadou Haidara se det røde kortet, og med én mann mindre på banen klarte ikke det østerrikske laget å finne veien til nettmaskene.

Dermed er det franskmennene som med 3-2-seier sammenlagt går til finalen mot Atlético Madrid.

Salzburg tok ledelsen 1–0 ved Amadou Haidara sju minutter ut i 2. omgang. det var en glitrende prestasjon av 20-åringen. Han driblet seg gjennom to lagdeler og pirket ballen inn bak Marseille-keeper Yohann Pelé.

Ni minutter senere ble det 2–0 etter et selvmål av Bouna Sarr. Salzburg fikk belønning for sitt skarpe press da Xaver Schlager avsluttet, men skuddet hadde gått utenfor om det ikke hadde vært for Bouna Sarr.

Valon Berisha spilte hele kampen for østerrikerne. Rogalendingen har for lengst meldt overgang til Kosovo når det gjelder landslagsfotball. Fredrik Gulbrandsen spilte 68 minutter for hjemmelaget.