Arsenal tapte to poeng i gulljaget

(West Ham - Arsenal 3-3). Andy Carroll var involvert i det meste da Arsenals lille gullhåp forsvant. West Hams spisskriger scoret tre ganger i 3-3-møtet. Igjen var Leicester strålende fornøyd med et resultat.

Av Steinar Bjerkmann

Men det store diskusjonstemaet var om den tidligere Liverpool-spissen skulle vært utvist allerede etter tre minutter. Carroll felte Laurent Koscielny, som ble liggende med smerter, men slapp med gult kort.

Kanskje var West Ham heldige med dommer Craig Pawsons avgjørelse der, men langt mindre heldig da Manuel Lanzinis mål etter 13 minutter ble feilaktig avblåst for offside etter 13 minutter. Lanzini scoret etter at Carroll på mektig vis at brasset ballen ned til lagkameraten.

To mål på 160 sekunder

Arsenal følte seg snytt for straffe da Nacho Monreal ble felt etter 18 minutter, men dommeren lot spillet fortsette. Gjestene bet seg fast, og Mesut Özil lurte offsidefellen og scoret sitt sjette mål for sesongen etter å ha blitt spilt fra av Alex Iwobi. Ti minutter før pause doblet Alexis Sánchez. Nok en gang sto Iwobi for målgivende pasning. Iwobi har startet tre Premier League-kamper, men står allerede med to mål og to assist.

Så var det duket for 160 sekunder med Carroll-show. Den skadeforfulgte spissen headet først inn 1-2-reduseringen fra seks meter etter et nydelig innlegg fra Aaron Cresswell. På overtid i første omgang klarte aldri Arsenal å klarere en corner. Carroll fikk to sjanser, den første ble blokkert, men spissen med flettene hamret inn 2-2 på egen retur.

Første siden Rooney

Dimitri Payet trodde han ga West Ham ledelsen etter 49 minutter, mens Pawson mente Carroll hadde forgrepet seg på både keeper David Ospina og Arsenal-forsvarer Koscielny i forkant. Annulleringen var riktig, men hjalp bare Arsenal i noen minutter. Etter flott forspill der Michail Antonio lekte ute på kante, kunne Carroll fra bakre stolpe skalle inn 3-2 til West Ham. For første gang siden Wayne Rooney i 2011 scoret noen hat trick i ligaen mot Arsenal.

Carroll kjempet og kriget resten av kampen, men Arsenal sikret i det minste ett poeng da Koscielny etter et fint angrep ordet 3-3 like etter at West Hams Lanzini hadde reddet på strek i en kamp som hadde det meste. (©NTB)