Arsenal jager tre titler

FA-CUPEN: Alexis Sánchez startet for første gang siden november og ble helten som skjøt Arsenal videre i FA-cupen. Burnley ble slått 2-1 lørdag.

Av Steinar Bjerkmann

Chileneren har slitt med hamstringskade og har hatt bare ett innhopp siden han ble skadd i november. Sánchez spilte en meget god kamp for Arsenal, og var den som avsluttet et flott angrep med vinnermålet etter 53 minutter.

Etter en fin kontring kunne Alex Oxlade-Chamberlain legge inn til Sánchez, som ikke gjorde noen feil. Arsenal har vunnet FA-cupen to år på rad, og «Gunners» styrer mot nok en finale.

Calum Chambers scoret vakkert 1-0 før Sam Vokes headet Burnley fra mesterskapsserien inn igjen i kampen.

– Burnley er et godt lag. Vi hadde kontroll de første 20 minuttene, men da de utlignet kunne du se at de plutselig fikk energi og tro. Da måtte vi jobbe hardt for å vinne kampen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Jeg ble urolig hver gang de fikk frispark, for Sam Vokes er veldig sterk i luften, og han scoret da også, sa franskmannen videre.

Fredrik Ulvestad spilte hele kampen for Burnley.

Adama Diomande spilte 68 minutter da Hull slo ut Bury med 3-1. Chuka Akpom scoret alle Hulls mål.

Samuelsen i omkamp

Brede Hangeland var ubenyttet reserve da Crystal Palace tok seg videre med 1-0 mot ligacupsemifinalist Stoke. Wilfried Zaha løp inn kampens eneste mål. Stoke hadde gjort hele åtte endringer fra laget som ble slått ut av Liverpool i ligacupen på straffespark tirsdag.

Martin Samuelsen fikk 45 minutter som innhopper da Peterborough noe overraskende sikret omkamp mot West Bromwich. Saido Berahino ga WBA ledelsen to ganger, men Shaquile Coulthirst (79.) og Jon Taylor (86.) stilnet jubelen på The Hawthorns.

Peterborough spiller på nivå tre i den engelske ligafotballen. Det var ikke uten grunn at WBA ble pepet ut etter en svak hjemmeforestilling.

Ustoppelig Ighalo

Odion Ighalos megasesong fortsetter. Spissen, som har en fortid i Lyn, kom inn fra benken og sikret Watford plass i 5. runde med scoring fra kort hold i siste minutt borte mot Nottingham Forest (1-0). Ighalo har scoret ti mål på de siste 15 kampene.

– Vi håper å være litt heldige med trekningen, slik at vi får et lag på besøk i neste runde, sa Ighalo.

Økonomisk kriserammede Bolton fikk ingen opptur i FA-cupen. Leeds, som har vært gjennom de samme problemene tidligere, vant 2-1 etter mål av Souleymane Doukara og Toumani Diagouraga. Bare for annen gang siden 2003 er den tidligere storklubben Leeds klar for 5. runde.

– Jeg er svært stolt. FA-cupen betyr voldsomt mye for meg. Den er magisk. Vi vil gå så langt som mulig, sa Leeds-manager Steve Evans.

Blackburn vant 3-0 borte mot Oxford United, mens Reading var i målhumør med hele 4-0 hjemme mot Walsall. Shrewsbury, som sliter i bunnen av League One, overrasket med å slå ut Sheffield Wednesday 3-2 etter sene mål fra Shaun Whalley og Jack Grimmer. Wednesday kan konsentrere seg fullt ut om å sikre omspillsplass i mesterskapsserien.

King scoret

Joshua King hadde ikke scoret siden midt i desember, men ble sentral da Bournemouth tok seg videre til FA-cupens 5. runde.

Bournemouth var i trøbbel i den sørengelske duellen med Portsmouth, men en god avslutning på kampen berget Premier League-debutanten, som vant 2-1.

Gary Roberts hadde gitt «Pompey» ledelsen like før pause, men for første gang siden 1989 skulle Bournemouth avansere til 5. runde.

King, som er tilbake fra skade, styrte et frispark fra Eunan O'Kane i mål med hodet etter 71 minutter. Sju minutter før slutt kriget innbytter Marc Pugh inn vinnermålet for «The Cherries».

Bournemouth er dermed klar for 5. runde for bare fjerde gang. (©NTB)

Resultatene:

Engelsk FA-cup fotball lørdag, 4. runde:

Arsenal – Burnley 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Calum Chambers (19), 1-1 Sam Vokes (30), 2-1 Alexis Sanchez (53). 59.332 tilskuere.

Aston Villa – Manchester C. 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Kelechi Iheanacho (4), 0-2 Iheanacho (str. 24), 0-3 Iheanacho (74), 0-4 Raheem Sterling (76). 23.636 tilskuere.

Bersant Celina spilte 12 minutter som innbytter for Manchester City.

Bolton – Leeds 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Soleymane Doukara (9), 0-2 Toumani Diagouraga (40), 1-2 Darren Pratley (80). 17.336 tilskuere.

Bury – Hull 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Chuka Akpom (14), 0-2 Akpom (str. 57), 0-3 Akpom (69), 1-3 Craig Jones (86). 7064 tilskuere.

Adama Diomande spilte 68 minutter for Hull.

Colchester – Tottenham 1-4 (0-1)

Mål: 0-1 Nacer Chadli (27), 0-2 Eric Dier (64), 0-3 Chadli (79), 1-3 Ben Davis (selvmål, 80), 1-4 Thomas Carroll (82). 9920 tilskuere.

Crystal Palace – Stoke 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Wilfried Zaha (18). 17.062 tilskuere.

Brede Hangeland var ubenyttet reserve for Crystal Palace.

Nottingham Forest – Watford 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Odion Ighalo (89). 24.703 tilskuere.

Oxford U. – Blackburn 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Darragh Lenihan (str. 36), 0-2 Anthony Watt (45), 0-3 Ben Marshall (76). 11.647 tilskuere.

Portsmouth – Bournemouth 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Gary Roberts (43), 1-1 Joshua King (71), 1-2 Marc Pugh (83). 18.901 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Reading – Walsall 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Hal Robson-Kanu (37), 2-0 Matej Vydra (41), 3-0 Daniel Williams (75), 4-0 Vydra (90). 13.367 tilskuere.

Shrewsbury – Sheffield W. 3-2 (0-1)

Mål: 0-1 Lewis McGugan (19), 1-1 Jean-Louis Akpa-Akpro (56), 1-2 McGugan (76), 2-2 Shaun Whalley (87), 3-2 Jack Grimmer (90). 5699 tilskuere.

West Bromwich – Peterborough 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Saido Berahino (14), 1-1 Shaquile Coulthirst (79), 2-1 Saido Berahino (84), 2-2 Jon Taylor (86). 22.517 tilskuere.

Martin Samuelsen spilte 45 minutter som innbytter for Peterborough.