Sport

Arsenal holdt nullen hjemme – men seiersrekken ble brutt

(Arsenal - Crystal Palace 0-0). For første gang på 12 kamper holdt Arsenal nullen på hjemmebane i Premier League, men seiersrekken på fire kamper ble brutt med et målløst oppgjør mot Crystal Palace.

Gjestene fra sørsiden av elva var best i første omgang og kunne godt ha ledet ved pause. Arsenal kom friskt fra start i 2. omgang, men det var en kamp som aldri tok fyr.

Det mest positive for Arsenal var at laget omsider unngikk mål i en hjemmekamp. Baklengs i 11 på rad var den lengste rekken siden 1984. Samtidig var det første gang Arsenal gikk målløs av banen etter en hjemmekamp mot Crystal Palace, på 21 kamper.

– Jeg er mer enn tilfreds. Vi jobbet hardt, forsvarte oss bra, og med litt mer ro i avgjørende øyeblikk kunne vi ha scoret målet også. Vi møtte et formsterkt lag og tar med oss et fortjent poeng, sa Palace-manager Roy Hodgson til Sky Sports.

Med ett poeng er Arsenal fortsatt på nedre halvdel (11.-plass), ett poeng og to plasser foran Crystal Palace.

Les også: Britisk avis: Krisemøter skal forhindre ytterligere Premier League-kaos

Palace-sjanser

Arsenal hadde den første gode sjansen etter snaut halvspilt første omgang. Pierre-Emerick Aubameyang skar inn fra venstre og sendte i vei en dupper som ga Palace-keeper Vicente Guaita store problemer.

Palace var veldig nær scoring før pause. I det 38. minutt vant James Tomkins i lufta mot Rob Holding og nikket Eberechi Ezes frispark i tverrliggeren. Fire minutter senere var det Christian Benteke som viste luftstyrke. Han slo David Luiz i en hodeduell og nikket mot hjørnet. Bernd Leno svarte med en flott redning.

Gjestene hadde 9-2 i avslutninger før pause, men hjemmelaget pyntet på den statistikken fra start i den andre omgangen, uten å få ballen i mål. Héctor Bellerín, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette kom til farlige avslutninger bare de første minuttene.

Les også: Vakre hodemål da Fulham tok poeng fra Spurs

Gnisten manglet

Nærmest var nok Holding i det 73. minutt med et hodestøt etter hjørnespark, men ballen gikk utenfor.

– De forsvarte seg med mange spillere. Vi prøvde å bryte dem ned, men den lille gnisten av kreativitet manglet i dag, sa Arsenal-backen Héctor Bellerín.

– Det sto ikke på innsatsen, men vi hadde ikke hellet med oss i dag. Vi er iallfall fornøyd med at vi holdt nullen. Det var et framskritt.

Engelsk Premier League menn torsdag, 18. runde:
Arsenal – Crystal Palace 0-0

Dommer: Andre Marriner.

Gult kort: David Luiz, Arsenal, James Tomkins, Crystal Palace.

Arsenal (4-2-3-1): Bernd Leno – Héctor Bellerín, David Luiz, Rob Holding, Ainsley Maitland-Niles (Nicolas Pépé fra 64.) – Granit Xhaka, Dani Ceballos (Thomas Partey fra 69.) – Bukayo Saka, Emile Smith Rowe, Pierre-Emerick Aubameyang – Alexandre Lacazette (Eddie Nketiah fra 81.).

Crystal Palace (4-4-2): Vicente Guaita – Joel Ward, James Tomkins, Cheikhou Kouyaté, Tyrick Mitchell – Andros Townsend, Luka Milivojevic (James McCarthy fra 89.), James McArthur, Eberechi Eze – Christian Benteke (Jordan Ayew fra 80.), Wilfried Zaha.

Les også: Nå er Solskjærs United serieleder for første gang på over tre år

Mer fra Dagsavisen