Årsbeste av Kjelsås da tabelltoppen ble sikret

(Kjelsås - Florø 3-1). Kjelsås er tilbake på vinnersporet og en stolt trener Eivind Kampen mente søndagens seier var årsbeste.

Av Mathias Eftedal

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Det var tilbake til hverdagen på Oslos Tak etter cupderbyet mot Skeid, men selv om det ikke var like mange tilskuere tilstede, lå forholdene til rette med strålende sol på Kjelsås’ hjemmebane.

Tapet mot Skeid var også uvant for et hittil ubeseiret Kjelsås i 2. divisjon og i en kamp mot en svekket middelhavsfarer i Florø, var det forventning om tre poeng og fortsatt tabelltopp.

Årsbeste og 3-1 i en kamp som burde endt med kalassifre, smakte derfor utrolig godt for trener Eivind Kampen og ikke minst jubilanten Jens Aslaksrud, som feiret sine 21 år på jorda med tre (gjeldende) mål i kassa.

- Jeg tror jeg aldri har vært stoltere av gutta! Vi hadde en tøff midtuke, hvor vi taper i ekstraomgangene mot de vi har aller minst lyst til å tape mot i verden. Det kan man fort få en utladning av, så det her var rett og slett en kjempefin prestasjon, sier Kampen som endelig fikk se to gode omganger fra sitt Kjelsås.

Dødball, kontring og mål

Kjelsås åpnet også best, og tok kontroll fra første spark på ballen. Florø hadde kampplanen klar med en defensiv 4-5-1 formasjon og kontringer, mens Kjelsås sto høyt i presset. Bortelaget fikk likevel kampens første store sjanse, da midtstopper Hasan Kurucay raget høyest etter en corner og headet i stolpen.

Dødballpresset fortsatte, og det førte til mål, men ironisk nok var det Kjelsås som scoret på kontring.

En klarering fra Walid Idrissi som så ut til å være på måfå, endte som en fantastisk pasning opp til Jens Aslaksrud. Den hardtarbeidene spissen - som fikk en sjelden sjanse fra start idag - takket for det ved å riste av seg de resterende forsvarerne, dra seg inn i feltet og plassere ballen opp i hjørnet bak keeper.

Kjelsås tok kommandoen

Scoringen ga Kjelsås enda mer blod på tann og nå ble spill omgjort til store sjanser og flere baller i nettet. Idrissi presset fram en god redning først og på den påfølgende cornern var ballen i mål på ny. Dommer annulerte for angrep på keeper, uten at det så ut som at det var noe å blåse for.

Den første scoringen var flott, men den andre var muligens enda flottere. Den nybakte G-18 landslagsspillern Sturla Ottesen slo inn et nydelig innlegg og målscorer Aslaksrud ble til tomålsscorer med en herlig heading fra 14 meter.

2-0 til pause skulle vise seg å være veldig flatterende - for bortlaget vel og merke - for Kjelsås fortsatte med å kjøre over motstandern fra vestlandet.

Anført av Ola Bjørnland, Ulrik Mathisen og banens beste Jens Aslaksrud ble det festfotball fra Kjelsås, men forutenom nok et annulert mål fra Aslaksrud på en knepen offside, sto resultatet seg til pause. Den eneste farligheten fra Florø var et godt frispark fra Kurucay som suste like over krysset.

Hat-trick helt

Andre omgang fortsatte i samme spor for Kjelsås, utenom kanskje de siste 15 minuttene, der laget slapp seg nedpå med komfortabel ledelse. Florø fikk et trøstemål etter 79 minutter, men da hadde Kjelsås allerede full kontroll på kampen takket være tremålsscorer Aslaksrud.

3-0 kom etter 55 minutter, da Aslaksrud fikk sitt velfortjente hat-trick. Nok et nydelig mål fra dagens Kjelsås-gutt, som igjen forserte forbi et par motspillere og curlet ballen forbi en sprellende Mark Jensen i Florø-målet.

Målet var Aslaksruds fjerde for året, som gjør han til toppscorer for Kjelsås, selv med begrenset spilletid. Spissmakker Idrissi ble stående på sine tre mål, men kunne fort hatt enda et par scoringer idag.

Stjernespissen var likevel et aktivum i 90 minutter, som Florø sleit med å få tak på og sammen med hjemvendte Akinbola Akinyemi har Kampen fått et aldri så lite luksusproblem på topp, uten at han er lei seg for det.

- Hvis vi skal gjøre en god sesong, så er det nødt til å være vrient å ta ut laget, sier Kampen til Dagsavisen.

Øvelse gjør mester

Aslaksrud selv holder seg i alle fall nøktern og forstår godt at det blir vanskelig for sin trener å utelate en av de tre spissene som står for 9 av 15 Kjelsås-mål så langt.

- Det er veldig tøff kamp om spissplassen. Jeg viste hva jeg kunne og jeg vil bare forsette å utvikle meg jeg, så er jeg fornøyd, sier tremålsscorer Aslaksrud til Dagsavisen etter kamp.

For utvikle seg har Aslaksrud gjort, og det kommer ikke av seg selv.

- Han har jobba heeeelt fantastisk godt de siste månedene, så det er veldig, veldig fortjent, sier Kampen, som synes headingen på 2-0 var enda flottere enn 3-0 målet Aslaksrud selv synes var kampens fineste.

Selv om de ikke var enige om kampens fineste mål, var det enighet om at øvelse gjør mester.

- Det er rykter om at du har jobbet veldig hardt etter trening og sånt, er det riktig?

- Ja, jeg har stått og skutt mye og sånne ting, så det viste seg at det var verdt det, sier Aslaksrud, med matchballen i henda, omringet av unge beundrere.

2. divisjon, avdeling 2 søndag:

Kjelsås - Florø 3-1 (2-0)

Grefsen Stadion: 281 tilskuere.

Mål: 1-0 Jens Bonde Aslaksrud (15), 2-0 Jens Bonde Aslaksrud (27) 3-0 Jens Bonde Aslaksrud (55), 3-1 Halvor Solheim-Olsen (80).

Dommer: Harald Magnus Børresen (Helgerød IL)

Gule kort: Jesper Taaje, Axel Pedersen, Kjelsås. Thomas Halstensen, Florø.

Helgens serierunde: Lørdag: Elverum – Odd 2 3-1, Oppsal – Sotra 1-1, Asker – Bærum 0-4.

Søndag: Alta – Fram Larvik 3-2, Kjelsås – Florø 3-1, Senja – Mjølner 1-2, Åsane – Grorud 2-3.