Årets første VIF-tap, men avstanden til LSK mye kortere

(Vålerenga - LSK Kvinner 1-2). Vålerenga fikk sesongens første tap, men kan glede seg over at avstanden opp til LSK nesten er utlignet. For denne kampen kunne vippet begge veier.

Bilde 1 av 3

I fjor ble det 0-5 og utklassing i serieåpningen. Denne søndagen ble det 1-2 og VIF-jentene var bitre etter å ha tapt kampen like før slutt.

– Ja, denne kampen kunne vippet i begge retninger, det må vi bare innse, sa LSK-trener Hege Riise til NRK etter at den nervepirrrende avslutningen var over på Intility Arena.

Solid prestasjon

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og vil fokusere på det, sa VIF-trener Monica Knudsen, som gledet seg over å se et hjemmelag som utfordret LSK i alle spillets faser.

For årets VIF-lag har ambisjoner om å ta medalje. Og da var det i hvert fall en bekreftelse å se at man var på talefot med landets beste lag.

– Vi scorer noen flotte mål i avgjørende øyeblikk, sa LSK-spiss Guro Reiten, som for en gangs skyld ikke scoret noen av dem, men hadde et knallskudd i tverrliggeren. Og ikke minst: Målgivende pasning til den avgjørende scoringen.

Skinnes Hansen scoret begge

For det var Synne Skinnes Hansen som ble LSKs forgrunnsfigur med sine to scoringer.

Den første kom etter en drøy halvtime da fine kombinasjoner endte i en kontant avslutning fra Skinnes Hansen.

Hennes siste kom fire minutter før full tid da hun viste både styrke og klokskap da hun rundet keeper etter Reitens pasning i bakrom og VIFs forsvarsspillere rakk ikke fram.

Presset på

Vålerenga scoring var det Jenna May Dear som satte inn ti minutter etter pause. Hun fikk tid til å sikte på 18 meters hold og det harde skuddet gikk inn nede i hjørnet.

Vålerenga presset på for en utligning i sluttminuttene, men laget kom ikke til ordentlige avslutninger. Sherida Spitze prøvde fra avstand, men fikk ikke kraft nok i skuddet.

Dermed er LSK eneste lag uten nederlag så langt, men laget er bare fire poeng foran Vålerenga, som har en kamp mindre spilt.

Toppserien kvinner søndag, 7. runde:

Vålerenga – LSK Kvinner 1-2 (0-1)

Intility Arena: 834 tilskuere.

Mål: 0-1 Synne Skinnes Hansen (33), 1-1 Jenna May Dear (54), 1-2 Hansen (86).

Øvrige kamper søndag:

Fart – Arna-Bjørnar 1-3 (1-2)

Mål: 0-1 Emilie Nautnes (20), 1-1 Mina Kjørum (31), 1-2 Helene Gloppen (34), 1-3 Georgia Imogene Cloepfil (47). 188 tilskuere.

Lyn – Trondheims-Ørn 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 Marit Clausen (57), 0-2 Clausen (67), 0-3 Julie Adserø (77). 176 tilskuere.

Sandviken – Klepp 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Maria Dybwad Brochmann (28), 2-0 Kennya Cordner (50), 2-1 Hege Hansen (87). 263 tilskuere.