Sport

Åpningssmell for Suzann Pettersen

Suzann Pettersen og Anna Nordqvist innledet Solheim Cup med tap for amerikanske Morgan Pressel og Paula Creamer fredag. Deretter ble det klart at den norske jenta ikke fikk spille mer den dagen.

Av Stian Grythaugen

– Vi misset for mange putter og ble knust. Samtidig er det ingen som har råspilt på greenene så langt, så det er ikke bare vi som slet, sa Pettersen til norsk presse i et intervju sendt på Eurosport Norge.

Oslo-jenta følte hun manglet rytme i spillet. At det ikke ble plass til henne i fourball-kampene senere fredag, tok hun med knusende ro.

– Det går bra. Jeg kommer til å få en full dag i morgen. Nå skal jeg hjelpe de som spiller og så få en liten treningsøkt, sa Tutta.

Etter fredagens fourball på ettermiddag/kveld leder Europa 4-2 etter første dag. To fourballkamper avgjøres først lørdag. Fredag kunne de ikke ferdigspilles grunnet regnvær.

Først ut

Pettersen og Nordqvist var første par ut for Europa da den 14. utgaven av Solheim Cup ble innledet med foursome-kamper fredag. Der slår lagvenninnene fra samme kontinent på samme ball på veien mot hullet.

Europa-kaptein Carin Koch valgte en tidligere suksesskombinasjon da hun sendte Tutta og svenske Nordqvist sammen ut på banen. Den skandinaviske duoen har spilt sammen i Solheim Cup to ganger tidligere og vunnet begge kampene.

Fredag startet det imidlertid ikke så bra. Allerede på åpningshullet fikk Pettersen og Nordqvist bogey og havnet ett slag bak Pressel og Creamer.

Sterk Creamer

Det har vært knyttet spenning til Creamers Solheim-form etter at 29-åringen misset cuten i alle sine fire siste turneringer. USA-kaptein Juli Inkster ønsket likevel å ha med veteranen på laget og ga Creamer wild card inn i turneringen. Det angret hun neppe på fredag. Creamer leverte bunnsolid.

Pettersen og Nordqvist slo riktignok tilbake på hull nummer fire og skapte balanse i kampen igjen, men det varte ikke lenge. På hull nummer sju trillet Pressel ballen i hullet til en birdie, hvilket sikret ny amerikansk føring i kampen.

På hull nummer ni fortsatte problemene med en ny bogey for Tutta og Nordqvist, og med en ny bom med putteren av Pettersen på hull nummer 11 ble veien til seier altfor lang.

Etter 16 hull var kampen over for Pettersen og Nordqvist, som dermed ble slått med tre hull.

– Vi følte oss veldig selvsikre og forsøkte bare å ikke bli for ivrige, sa Creamer. etter kampen.

Dødt løp

Det så lenge stygt ut for Europa i de fire kampene som innledet Solheim Cup fredag formiddag, men etter hvert reddet mannskapet til Carin Koch seg fint i havn. Den engelske duoen Melissa Reid og Charly Hull – sistnevnte med i sin andre Solheim Cup i en alder av 19 år – vant sin kamp mot Michelle Wie og Britanny Lincicome.

Seier ble det også til den skotske veteranen Catriona Matthew og hennes makker Sandra Gal fra Tyskland. Duoen hadde avgjort duellen mot Stacy Lewis og Lizette Salas da to hull gjensto å spille.

I den fjerde kampen tok amerikanske Cristie Kerr og Lexi Thompson en tidlig ledelse på fire hull, men mot slutten kom franske Karine Icher og spanske Azahara Muñoz voldsomt tilbake. Med tre hull igjen var den europeiske duoen bare ett hull bak og kjempet for poeng.

Til slutt ble det likevel amerikansk seier, og dermed står det 2-2 i Solheim Cup etter de fire foursome-kampene.

Fredag ettermiddag fortsetter turneringen med fourballkamper. Europa-kaptein Coch har ikke funnet plass til Suzann Pettersen i de kampene. Det er en skuffelse for den norske jenta. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen