Sport

Åpner for Eggen-retur

RBK-TRENER: Mye tyder på at trener-legenden Nils Arne Eggen (72) er på vei tilbake som Rosenborg-trener.

TRONDHEIM (Dagsavisen): Da Dagsavisen ankom treningsbanen på Lerkendal torsdag, satt Nils Arne Eggen på innbytterbenken sammen med Rosenborgs styreleder, Ivar Koteng. Én time seinere var Nils Arne Eggen - som vi skrev i gårsdagens avis - i full aktivitet ute på gressmatta i samtale med hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun og flere av spillerne.

- Det har jeg ingen problemer med, sa Kåre Ingebrigtsen til Dags­avisen på Brakka etter trening.

- Jeg og Erik (Hoftun) har jevnlig møte med Nils Arne og Bjørn (Hansen) for å se kamper på video sammen og diskutere.

Benytte kompetansen

Kåre Ingebrigtsen ble i hui og hast hentet fra å være assistenttrener i Viking til Rosenborg da Per Joar Hansens tid for andre gang var over i Rosenborg. Han har kontrakt som hovedtrener ut denne sesongen. Får han fortsette i en trenerrolle kan det nå bli sammen med sin gamle trener, Nils Arne Eggen.

- Vi har ikke kommet så langt i prosessen at vi diskuterer konkrete navn. Men vi er enige om at vi må benytte oss av hans (Nils Arne Eggens) kompetanse. Det er ingen tvil om at en kapasitet som Nils Arne Eggen sitter på svært mye av det, sier styreleder Ivar Koteng.

Flere navn

Kilder i Rosenborg som Dagsavisen har snakket med, sier at Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er et navn det jobbes med. Hans spillestil går til røttene i den eggenske stilen.

Andre i Rosenorg legger ikke skjul på at de ønsker seg Trond Sollied tilbake, noe også Kåre Ingebrigtsen signaliserte i denne avisen for en stund siden - et synspunkt han modererte i Adresseavisen seinere. Og Trond Sollied har sagt at det kunne være interessant å komme tilbake til Rosenborg, der han har hatt suksess både som spiller og trener.

Nils Arne Eggen selv åpner også opp for å kunne komme tilbake i en fast rolle på Lerkendal og ikke bare som et improvisert innhopp på ei trening.

- Men akkurat nå må jeg konsentrere meg mest mulig om å bli helt frisk igjen. Men blir jeg fysisk i orden, og jeg blir spurt, kan det være aktuelt, sier han til Adresseavisen.

Nils Arne Eggen går for tida og venter på en nyretransplantasjon.

PS: Nils Arne Eggen fikk ikke sett Rosenborg mot Bodø/Glimt på Lerkendal i går. Da var han opptatt med laget sitt, Orkdal, og kamp mot Kolstad.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen