Sport

Andrine Hegerberg ute i lang tid med korsbåndsskade

Italia-proffen Andrine Hegerberg (27) har ødelagt korsbåndet. For ett år siden fikk også søsteren Ada (25) en alvorlig kneskade.

Hegerberg opplyser selv om skaden på Twitter :

«Jeg er knust over å kunne fortelle at jeg har røket korsbåndet. Det er vanskelig å finne ord til å beskrive det. Jeg har dedikert hele livet mitt til denne sporten, og jeg vil uten tvil gjøre alt for å komme tilbake».

På rundt samme tid i fjor opplevde Roma-spillerens lillesøster, Ada Hegerberg, å få en lignende skade. Korsbåndet til Lyons superstjerne røk i det høyre kneet under trening.

Siden har hun ikke spilt for Lyon. Da kneproblemene var leget i september, måtte hun gjennom en operasjon etter et tretthetsbrudd i leggbeinet.

Samtidig som Ada Hegerberg er i opptrening og nærmere seg et fotballcomeback, må søsteren bruke store deler av 2021 på å komme seg gjennom et langt skadeavbrekk.

Andrine Hegerberg har vært utenlandsproff siden hun forlot Stabæk i 2012. Hun var i klubbene Turbine Potsdam (Tyskland), Göteborg (Sverige), Birmingham (England) og Paris-Saint-Germain (Frankrike) før overgangen til Roma sommeren 2019.

Hegerberg-søstrene har begge holdt seg utenfor det norske landslagsmiljøet siden EM-fiaskoen i 2017.

Les også: KFUM Oslo har signert ny midtstopper: – Med Hammer skada trengte vi ny stopper (+)

Mer fra Dagsavisen