Ammerud ble knust av Asker i BLNO

(Ammerud - Asker Aliens 74-88). Det hjalp ikke for Ammerud at trener Marco Sanders spilte for de grønnkledde torsdag mot Asker. I Apalløkka ble det 74-88-tap i basketligaen torsdag.

Av: Even Lübeck

Tapet var Ammeruds andre på rad mot Asker, etter at de også tapte i Vollenhallen like før jul. Da ble det 59-76. Da spilte ikke trener Marco Sanders, men det gjorde han torsdag. Han spilte elleve minutter og noterte seg for to målgivende pasninger og to returer, men klarte ikke forhindre stortap. Selv om Ammerud «bare» tapte med 14 poeng, var de under 65-88 med ett minutt igjen.

Nå har Ammerud tapt sju på rad og er med det på 8.-plass i BLNO med fire seirer og ti tap. Ender de som nummer åtte, tar de den siste sluttspillsplassen. Nidaros Jets på 9.-plass har to seirer og ti tap.

Ammerud startet godt og ledet 4-0 etter et drøyt minutt, før Asker kom seg på måltavla. Med to og et halvt minutt igjen av den første perioden, ledet Ammerud 19-15. Så giret gjestene om og scoret periodens ni siste poeng. Etter de første ti minuttene ledet Asker 24-19.

Asker fortsatte i den gode stimen i den andre perioden og økte inn mot pause. Ammerud slet med å skape noe særlig offensivt og scoret bare 13 poeng i den andre perioden. Etter to periode ledet Asker 51-32, etter at Ammerud bare var fem poeng bak på 32-37 med tre minutter igjen av perioden.

Asker fortsatte å dra fra Ammerud i den tredje perioden, og hjemmelaget i grønt slet med å demme opp for Askers gode offensiv. Da det i tillegg ble mange bom – både rundt kurven og fra trepoengeren – holdt Asker ledelsen på 19 poeng. Det sto 69-50 til de gulkledde før de siste ti minuttene.

Det ble aldri særlig spennende i den fjerde perioden. Asker holdt unna for Ammerud og vant til slutt 88-74. Mustapha Dibba ble toppscorer for Ammerud med 25 poeng.