Amalie Iuel sjanseløs på topplass under Bislett Games

Amalie Iuel løp inn på 55,80 på 400 meter hekk under Bislett Games torsdag. Dermed ble hun nummer fem i Diamond League-stevnet.

25-åringen i ytterste bane klarte ikke å hamle opp med et meget sterkt startfelt. Tiden 55,80 var 65 hundredeler svakere enn egen personlig rekord og holdt til en 5.-plass.

Iuel forklarte at hun bommet litt fram mot den åttende hekken, og at det var der hun tapte tid.

– Jeg er litt «stuck» mellom 15 og 16 steg om dagen. Da kan det fort bli litt bom på den åttende hekken. Da mister man litt fart, og det er ganske vanskelig å hente seg inn igjen etter en slik bom, sa hun til NTB.

– Utover det er jeg veldig fornøyd med hvordan jeg klarte å kjempe meg inn til mål. Det var et greit gjennomført løp.

Det 19 år gamle stortalentet Sydney McLaughlin fra USA vant på tiden 54,16. Hun spurtslo regjerende olympisk mester Dalilah Muhammad.

VM-kravet i boks

Iuel forbedret egen norgesrekord på 400 meter hekk tidligere i juni. Da løp hun inn på 55,15 under et stevne i Gliwice i Polen, en tid godt innenfor VM-kravet.

– Det er enormt deilig å ha tatt det kravet. Da kan jeg konsentrere meg for fullt om løpene og sesongen framover, i stedet for å jakte VM-kravet, sier Iuel.

Årets høydepunkt for Iuel og de andre friidrettsstjernene er VM i Doha i september/oktober. Før den tid må hun få skikk på antallet steg hun tar mellom sjuende og åttende hekk på 400-meteren.

– Absolutt. Det er der jeg må legge inn mer trening. Det må gå «smoothere» hvis jeg skal øke til 16 steg etter den sjuende hekken. Akkurat i dag ble det litt bom, og det må jeg prøve å unngå neste gang, sa hun.