Annonse
Lars Lagerbäck skal skape landslag det norske folk skal bli glade i. Her etter fredagens pressekonferanse.

- Alle landslagstreningene bør være åpne. By på dere sjøl

Hadde Tom Nordlie vært ansatt i NFF ville han åpnet alle landslagstreningene. Han ville også offentliggjort laguttaket med en gang det var klart.

Annonse
Sport

Fotballandslaget har valgt å stenge alle treninger for innsyn etter oppvarmingen, for å kunne trene i fred.

Landslagssjef Lars Lagerbäck hadde ikke noen sterke synspunkter om dette da VG spurte om det på fredagens pressekonferanse, ut over at man fikk arbeidsro på treningene.

- En av treningene var åpne for alle som ville komme, da vi hadde barnas dag her søndag, sa presseattasje for landslaget, Svein Graff.

Tom Nordlie, som jobber med landslaget som ekspert for NRK, er himmelropende uenig i NFFs strategi.

- Det blir så mye fokus på ting som ikke spiller noen rolle. Kanskje det bare skaper tvangstanker. I den situasjonen landslaget er nå, er det bare å invitere alle som vil komme. Og utbyttet av hemmelige treninger og skjulte lag er overvurdert. Både "Drillo" og Nils Arne Eggen kunne jo gi laget dager i forveien. Hva er farlig med det?, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

Han mener også landslagets logistikk hadde vært mye enklere hvis man haddesett litt enklere på ting.

- Nå bor landslaget i Sandvika og har trent på Åråsen, Bislett og Ullevaal for å få stengt treningene. De kunne bodd på samme hotellkjede i Lillestrøm og trent på Lillestrøms treningsfelt. I stedet bruker man masse energi på å lukke seg inne. Og i stedet for at spillerne ligger og kjeder seg på rommene, kunne de snakket fem minutter med mediene i stedet. Hvem tar skade av det, spør Tom Nordlie, som både jobber som ekspert for NRK og trener Skeid i 2. divisjon.

Men han roser Lars Lagerbäcks enkle stil og klare tale. Det er apparatet rundt han mener gjør situasjonene ekstra komplisert for et fotballandslag som aldri har vært lavere rangert internasjonalt.

Rekdal roser Lagerbäck

Også Kjetil Rekdal har gått inn i kommentator-rollen i Eurosport og roser Lagerbäcks tilnærming til kampene og hans etterlysning av profiler i det norske laget. Og er glad Lagerbäck har vært helt ærlig om hvordan hans debutkamp mot Nord-Irland var:

– Det var jo helt sjokkerende mot Nord-Irland. Spillerne bare sto der med lua i hånda. Uansett hvilke ferdigheter man har går det an å legge ned en innsats, ha en vinnerkultur og gå utover smertegrensa for å oppnå det man ønsker. Slik var det for oss på 90-tallet. Vi hadde kanskje ikke de beste ferdighetene, men vi konkurrerte beintøft - selv på treningene. Vi har ikke dårlige spillere i dag, men det er altså holdningene som må endres, sier Kjetil Rekdal til Eurosport.

Lørdag er det to store idrettsarrangenter i Oslo, et showrenn på rulleski i Holmenkollen og VM-kvalifisering mot Tsjekkia på Ullevaal.

- Jeg er redd det blir flere tv-seere på rulleski enn på fotballandslaget. Vi må ha spillere som byr på seg sjøl, sier Tom Nordlie.

 

Annonse