Ståle Solbakken sitter trygt i FC København. FOTO: NTB SCANPIX

Alle har fått sparken, unntatt Solbakken

11 av 12 klubber i den danske Superligaen har skiftet trener siden avslutningen på forrige sesong. Bare Ståle Solbakken har overlevd.

Av Anders Møllersen

Onsdag kom beskjeden om at Colin Todd slutter som Randers FC-trener etter sesongen, og returnerer til England.

– Jeg har vært i denne klubben seks år totalt. Først fra 2007 til 2009 og senest fra 2012 til nå. Jeg har nytt muligheten for å hjelpe Randers til å bli en anerkjent og respektert fotballklubb på høyeste nivå i Danmark, sier Todd til klubbens hjemmeside.

Dermed er det kun Ståle Solbakken i FC København som ikke har måttet finne seg noe nytt å gjøre siden avslutningen av forrige sesong. 48-åringen har vært trener for hovedstadslaget siden 2013, etter først å ha ledet laget fra 2005-2011.

FCK er for øyeblikket serieleder i Superligaen, og skal møte AGF til cupfinale på torsdag.

Dette er treneravgangene i Danmark:

4. mai 2016: Randers meddeler at Colin Todd slutter etter sesongen.

9. mars 2016: Brøndby-trener Thomas Frank sier opp sin stilling i klubben etter å ha blitt hengt ut i et debattforum for fansen av styreformann Jan Bech Andersen. Auri Skarbalius overtar hovedtrenerrollen for resten av sesongen.

15. desember 2015: FC Nordsjælland stopper samarbeidet med Olafur Kristjansson, og ansetter Kasper Hjulmand, som senest var trener i Mainz.

6. desember: Glen Riddersholm – forrige sesongs mestertrener i FC Midtjylland – presenteres som ny AGF-trener. Det skjer dagen etter at Morten Wieghorst fikk sparken.

24. november: Bunnlaget Hobro ansetter Ove Pedersen som trener etter en periode med Lars Justesen som trenervikar, etter at forrige sesongs suksesstrener Jonas Dal dro til Esbjerg.

20. oktober: Esbjerg forhandler fram en kontrakt med Jonas Dal fra Hobro slik at han kan starte som trener med øyeblikkelig virkning. I første omgang hadde Dal underskrevet en kontrakt som skulle tre i kraft fra kommende sesong.

25. juni: Mestertreneren Glen Riddersholm meddeler at han slutter i FC Midtjylland. I stedet overtar Jess Thorup, som kommer fra jobben som U21-landslagstrener.

9. juni: Viborg ansetter Johnny Mølby som ny trener. Allerede i mai hadde forgjengeren, Auri Skarbalius, fått vite at han ikke fikk fortsette tross opprykket.

30. april: Sønderjyske meddeler at Jacob Michelsen erstatter Lars Søndergaard, som skifter til jobben som AaB-trener.

9. april: AaB gjør det offisielt at Lars Søndergaard skal være ny trener i klubben etter Kent Nielsen, som skal være OB-trener.

22. desember 2014: OB meddeler at klubben henter AaB-trener Kent Nielsen, som skal tiltre sommeren 2015. Han avløser Ove Pedersen, som har vært ansatt på en korttidskontrakt. (©NTB)