Sport

Aleesami har fortsatt hjertet i hovedstaden

Serie B-proffen Haitam Aleesami har spilt i utlandet i flere år, men Oslo er fortsatt hjemme for 27-åringen.

Av Jørn H. Skjærpe, Dagsavisen og Espen Hartvig, NTB

VALENCIA (Dagsavisen/NTB): Den tidligere Skeid-spilleren forlot norsk fotball til fordel for svenske IFK Göteborg etter 2014-sesongen. I 2016 gikk turen til Italia og Palermo. Der fikk han oppleve spill på øverste nivå i Serie A. Nå kjemper Palermo om opprykk fra Serie B – nivå to i Italia. Klubben ligger poenget bak Brescia på tabelltoppen.

– Det ser OK ut med tanke på opprykk. Nå handler det om å vise stabilitet. Vi må vinne mange av de ni siste kampene, sier han til Dagsavisen via NTB.

Den offensive backen, som er med i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Sverige, har utgående kontrakt med italienerne. Han tør ikke røpe hvor han spiller til høsten.

Les også: Har spilt for to eliteserieklubber, nå går han til Kåffa (DA+)

Usikker

– Vi får se hva framtiden byr på, enkelt og greit. Det har vært litt diskusjoner med klubben rundt en mulig forlengelse, men vi får vente og se. Man må bare se hva som skjer. Om det blir opprykk, for eksempel. Så setter man seg rundt bordet etter hvert, sier han.

Det er noen år siden tiden han bodde i Oslo, men det er ingen tvil om at Holmlia-gutten har fortsatt varme følelser for hovedstaden.

– Oslo er fortsatt hjemmet mitt. Familien bor der, alle barndomskompisene mine bor fortsatt der. Det er i Oslo jeg bor når jeg er hjemme i Norge, sier han smilende.

Han er slett ikke den eneste med Oslo-bakgrunn fra troppen. Spillere som Joshua King og Mats Møller Dæhli er også fra hovedstaden.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Gleder seg til Mestalla-opplevelse

– Det er naturlig at man får med seg spillere fra Oslo i en tropp. Så har man jo gjort det bra i Trondheim noen år, så det er naturlig at det er en del med derfra også, poengterer han humrende, og viser til Rosenborgs lange suksessrekke.

Nå ser han fram til matchene mot Spania på Mestalla lørdag og mot Sverige på Ullevaal tirsdag.

– Jeg har ikke spilt på Mestalla før, så det blir en kul opplevelse å være der på lørdag. Da får vi se hvor lista ligger, man vil jo måle seg mot de beste. Det handler om å prøve å nyte det, og samtidig gjøre arbeidsoppgavene 100 prosent.

– Sverige-kampen blir også kul. Et derby mot «söta bror», sier 27-åringen.

Mer fra Dagsavisen