Annonse
United-manager Jose Mourinho snakker med innbytter Zlatan Ibrahimovic idet han gjør seg klar til innhopp mot Chelsea. I kveld er det nytt drama på Old Trafford.

Alderen krever litt

Hvem skal sende Manchester United videre i europaligaen? Er Zlatan blitt for gammel?

Annonse
Sport

 

Det vakte oppsikt da Zlatan Ibrahimovic for første gang startet på benken for United i søndagens seier over Chelsea. I kveld er det ny skjebnekamp på Old Trafford når Anderlecht skal beseires i europaligaen. Laget får vi i kveld.

Blir ikke bedre

Ibrahimovic har scoret imponerende 28 mål for United i ulike turneringer i sin første (og kanskje eneste) sesong i klubben. Men som 35-åring merker han kanskje alderen. Det tror i hvert fall den noe særegne manageren.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Må stabilisere seg

– Alle vet at det etter en viss alder handler om stabilitet og å bli værende på topp så lenge som mulig. Når du er 26–27 år kan du tenke på å utvikle deg og bli bedre, men når du blir 34 eller 35 handler det ikke om å forbedre seg. Da dreier det seg om din fysiske form og mentale styrke for å holde deg på topp, sier Jose Mourinho til Sky Sports.

– Klarer Zlatan å holde dagens nivå også neste sesong, vil det være fantastisk for ham, legger han til.

Rashford er framtiden

Mot Chelsea var det Marcus Rashford som satte fart i United-angrepet med sine rykk og finter. 19-åringen er regnet som engelsk fotballs største talent.

Manchester United har spilt for mange uavgjorte kamper til å kjempe om ligatittelen, men laget har ikke tapt en kamp i år. Og blir ikke laget topp fire i Premier League, er det bare seier i Europaligaen som kan bringe laget tilbake til mesterligaen neste sesong.

Må rokere

– Med det kampprogrammet vi har, må jeg rokere på spillerne. 35-åringer kan ikke holde på slik, sier Mourinho.

Etter 1–1 i Belgia i forrige uke, er United videre med 0–0 i kveld. Men det er ikke Mourinhos fokus. Sier han.

– Det er mot vår natur ikke å gå på banen for å score mål, sier han.

Annonse