Sport

Aker sjanseløse mot Norges beste lag

(Aker – Vipers 24-39) Aker yppet seg i åpningen mot et svekket Vipers-lag, men etter å holdt følge en stund ble overmakten for stor. Likevel tar Aker-jentene med seg masse lærdom fra møtet med Norges beste.

Bilde 1 av 2

Vipers kom uten nøkkelspillerne Linn Jørum Sulland og Malin Aune, men de vant likevel uten problemer mot Aker. Kampen ble spilt i Nadderudhallen, foran imponerende 750 tilskuere, fordi Akers vanlige hjemmebane Bygdøyhus rett og slett ikke var ledig!

Aker-trener Henrik Wilhelmsen var fornøyd til tross for tapet, men erkjenner at de har en vei å gå.

– De har mye mer erfaring og mer fysikk. Det går litt for fort for oss. Vi henger bra med i starten, før vi blir straffet hardt. Da blir vi hengende langt etter. Men vi møter tross alt et av Europas beste lag. Vi får ta det som læring, sier treneren.

– Vi burde gått mer i krigen

Han påpeker at ni av Aker-spillerne som spilte torsdag også var med på å ta NM-gull for juniorer sist helg. Da vant Vipers NM-gull for senior.

– Vi må bare jobbe videre. Vi tar lærdom av denne kampen. Vi burde gått mer i krigen enn det vi gjorde i dag, vi ble for passive og for lite aggressive.

Karoline Lund herjet for hjemmelaget, til tross for at de tapte med 15 mål. Hun ble toppscorer og satte inn 12 mål!

– Jeg får satt noen fine mål, det var gøy. Jeg fikk skutt en del, så det var deilig å score så mange mål, sier Lund og fortsetter:

– Det er helt klart inspirerende å møte Vipers og kjenne på toppnivået, fortsetter Lund.

– Gøy å bryne seg på Norges beste

I tillegg sto Vilde Jacobsen en god kamp i Aker-buret. Hun hadde flere lekre redninger og sørget for at det ikke ble langt styggere sifre.

– Det ble jo mye mål imot, men de er jo Norges beste lag. Det er gøy å kjenne på det, men vi klarte ikke stå helt opp. Det kom mye skudd i dag. Det er gøy å få bryne seg på de beste i Norge, selv om det ble tungt utover i kampen, sier målvakten.

– Vilde står en god kamp. Hun har hatt en veldig god sesong og tatt Eliteserie-nivået på en veldig imponerende måte, så all ære til henne, sier treneren.

Aker åpnet i et forrykende tempo og ledet 4-2 etter fire og et halvt minutt mot et Vipers-lag som valgte å starte med Heidi Løke, Emilie Hegh Arntzen og Henny Reistad på benk. Karoline Lund sto for tre av Akers fire første mål, og Vilde Johansen åpnet med to lekre redninger.

Bare ett mål bak, så totalkollaps

Så scoret gjestene tre strake og var foran 5-4 etter åtte minutter. Likevel kunne det stått mye mer om ikke Johansen sto glitrende i Aker-målet.

14 minutter ut i oppgjøret kom landslagsspiller Henny Reistad inn for Vipers. Bærums Verk-jenta scoret umiddelbart med sin signaturbevegelse – høyt hopp, en kjapp retningsbevegelse og en knallhard avslutning i mål. Hun har lenge vært ute med en ryggskade, men var tilbake i cupfinalen mot Storhamar, der Vipers vant 29-26. Torsdag ble hun matchet forsiktig.

Aker spilte såpass bra at Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad tok en timeout etter 18 minutter, på stillingen 9-8 til gjestene.

Det så ut til å hjelpe – tre minutter senere var Vipers plutselig foran med seks – 14-8. Og det med landslagsprofil Hegh Arntzen fortsatt på benken. Da var det Aker som tok timeout.

Det så ikke ut til å hjelpe. Vipers kjørte over Aker frem til det var igjen minuttet av den første omgangen. Vipers ledet 19-9, men to kjappe mål fra Karoline Lund gjorde at det sto 19-11 til pause.

– Vi slipper de inn i kampen og ødelegger for oss selv på tampen av omgangen. Det er drit kjedelig at det skjer, sier Lund.

Lund toneangivende og Jacobsen god

Kampen var i teorien over allerede til pause, men spesielt Lund fortsatte storspillet for Aker etter pause. Utenom henne var produksjonen lav fra hjemmelaget.

Hegh Arntzen kom innpå med kvarteret igjen av oppgjøret. Det første hun gjorde var å bli blåst av for skritt. Like etter tok Vipers timeout på stillingen 31-19 til gjestene.

Likevel var Aker alltid litt på etterskudd - Vipers-spillerne var litt hurtigere i retningsforandringene, skjøt litt hardere og var litt mer kliniske enn de svartkledde.

Det endte til slutt 39-24 til Vipers. Heidi Løke spilte for øvrig store deler av kampen på høyrekanten (!) til Vipers.

– Det er kult å møte Vipers, de er jo et kjempegodt lag. Vi taper mot et bedre lag i dag, men jeg kommer til å ta med meg flere av de gode periodene, sier Lund.

Kampfakta:

Eliteserien håndball kvinner, runde 11

Aker – Vipers 24-39 (11-19)

Nadderudhallen, 736 tilskuere,

Aker: Karoline Lund 12, Karoline Borg 2, Julie Aspelund Berg 1, Ane Cecilie Høgseth 2, Marielle Nordvang 2, Marielle Martinsen 2, Granum 1, Grimsrud 1.

Toppscorer Vipers: Henny Ella Reistad 8

Utvisninger: Aker 1x2 min. Vipers 2x2 min.

Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim Nicolai Fjellvang

Mer fra Dagsavisen