Aguero etter hat trick: - Ja, det var hands

(Manchester City - Arsenal 3-1). Sergio Agüero avgjorde 3-1 mot Arsenal på egenhånd med hattrick. Nå er han bare ett hattrick unna å tangere legenden Alan Shearer.

Med tre scoringer søndag kveld har argentinske Sergio Agüero nå scoret ti hattrick for Manchester City. Han er bare ett hattrick unna mannen med flest: Alan Shearer noterte seg for elleve fra 1993-99.
1-0 var et faktum etter bare 49 sekunder: Adrien Laporte slo et knallhardt innlegg fra venstre, og stupende på fem meter stanget Sergio Agüero inn kampen første.
Etter utligning fra Laurent Koscielny ti minutter senere, var argentingeren igjen på farten.
Et praktangrep fra City inneholdt et veggspill i verdensklasse mellom Raheem Sterling og Ilkay Gündogan, samt en lang tå fra Agüero på bakerste stolpe som sørget for 2-1 like før pause.
Og kvarteret ut i den andre omgangen satte 30-åringen inn sitt tredje for kvelden. Scoringen var av den merkelige sorten: Sterling slo inn fra venstre, Bernd Leno fikk en hånd på ballen og slo den ut i boksen. Skliende traff ballen i siden på Agüero, før den trillet rolig i mål.
– Jeg trodde ballen traff brystet mitt, men når jeg ser det på TV nå ser jeg at det var hands, uttalte Agüero etter kampen.
Gjestene fra London maktet ikke sette noe særlig press på City etter scoringen, og oppgjøret ebbet ut i 3-1 til ligaens beste hjemmelag. Seieren var trener Pep Guardiolas åttende mot Unai Emery på tolv forsøk (åtte seirer, fire uavgjorte, ingen tap).
Guardiola var full av lovord om sin argentinske diamant etter oppgjøret.
– Han ble født med det talentet (å score mål), han kommer til å dø med det talentet.
City ligger to poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt, mye takket være Agüero.
Om avstanden opp til Liverpool, sier Pep:
– De var foran oss med syv poeng, nå er de foran med to.

Manchester City – Arsenal 3-1 (2-1)

54.483 tilskuere

Mål: 1-0 Sergio Agüero (1), 1-1 Laurent Koscielny (11), 2-1 Agüero (44), 3-1 Agüero (61).

Dommer: Martin Atkinson, England.

Gult kort: Ilkay Gündogan (65), Manchester C., Lucas Torreira (40), Arsenal.

Manchester C. (4-3-3): Ederson – Kyle Walker, Nicolás Otamendi, Fernandinho, Aymeric Laporte – Bernardo Silva, Ilkay Gündogan, David Silva – Kevin De Bruyne (Riyad Mahrez fra 88.), Sergio Agüero (Gabriel Jesus fra 80.), Raheem Sterling.

Arsenal (3-4-3): Bernd Leno – Shkodran Mustafi (Konstantinos Mavropanos fra 79.), Laurent Koscielny, Nacho Monreal – Stephan Lichtsteiner, Matteo Guendouzi, Lucas Torreira, Sead Kolašinac (Denís Suárez fra 67.) – Alex Iwobi (Aaron Ramsey fra 67.), Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette.