Advokaten ba om utsettelse av United-stjernen Maguires rettssak

Manchester United-kaptein Harry Maguire er dømt til betinget fengsel i 21 måneder og 10 dager etter å ha blitt funnet skyldig i vold og bestikkelsesforsøk.

Det melder blant andre Sky Sports og BBC. 27-åringen ble i en gresk rett funnet skyldig i vold mot offentlig tjenestemann, gjentatte bestikkelsesforsøk, krenkende atferd og å motsette seg pågripelse, altså alle de fire tiltalepunktene.

Ifølge Manchester United kommer Maguire til å anke dommen. Han hevder at han er uskyldig.

Han ble også funnet skyldig i krenkende atferd og å motsette seg pågripelse.

Maguire var involvert i en konfrontasjon med politiet utenfor et utested på ferieøya Mykonos i forrige uke. Tirsdag kom saken opp for retten på den nærliggende øya Syros, og det ble rettet beskyldninger om vold fra begge parter.

En politimann vitnet i retten om at Maguire hadde sagt: «Vet du hvem jeg er? Jeg er kaptein for Manchester United og veldig rik. Jeg kan gi dere penger om dere lar oss gå».

Da rettsmøtet kom i gang ba Maguires forsvarer Alexis Anagnostakis først om at saken måtte utsettes fordi tiden til forberedelser hadde vært for kort, ifølge Sky Sports. Anagnostakis hevdet at han først to timer før rettssaken fikk overlevert et dokument der de konkrete anklagene mot fotballstjernen fremgår.

Anagnostakis er ifølge BBC en av de mest fremtredende menneskerettighetsadvokatene i Hellas.

Dommeren avviste ønsket om utsettelse.

Ulike versjoner

I rettsforhandlingene som fulgte fremkom det ifølge avisen The Independent at det foreligger ganske ulike versjoner av hendelsesforløpet.

Maguires forsvarer hevdet at fotballstjernens søster Daisy fikk injisert en substans av to albanske menn, hvilket skal ha ført til at hun besvimte. Deretter skal Maguire og hans følge ha bedt om å bli kjørt til sykehus, men i stedet ble de tatt med til politistasjonen.

Der hevder Maguire at han ble sparket av en politimann, og det skal ha blitt ropt til ham at «karrieren din er over». Stemningen skal ha vært amper.

Aktoratet hevdet på sin side at en politimann ble dyttet av engelskmennene, og at Maguire gjentatte ganger forsøkte å betale seg ut av situasjonen.

Reiste hjem

Maguire møtte ikke selv i retten tirsdag. Han var til stede under et innledende rettsmøte i helgen, men ble så løslatt. United-stjernen har reist hjem til England.

Manchester United har bekreftet at forsvarsprofilen avviser anklagene som er rettet mot ham. Via sin forsvarer erklærte han seg ikke skyldig under tirsdagens rettsmøte.

Ved siden av Maguire må også United-stjernens bror og en kamerat svare for anklager.

I en uttalelse gresk politi sendte ut fredag ble det opplyst at det oppsto et slagsmål på politistasjonen etter at tre britiske menn ble pågrepet. Politiet hevder at britene motsatte seg pågripelse og gikk til både verbale og fysiske angrep på tjenestemenn.

En rekke Premier League-stjerner har ifølge Sky Sports feriert på Mykonos den siste tiden. Marcus Rashford, Jamie Vardy, Trent Alexander-Arnold og Dele Alli er fire andre i tillegg til Maguire.

Tirsdag tok Englands landslagssjef Gareth Southgate ut troppen til de kommende nasjonsligamøtene med Island og Danmark. Maguire var med på listen.