Sport

Abu ute resten av sesongen med kneskade

Mohamed Abu har pådratt seg en skade i kneet og i menisken som gjør at han trolig er ferdig for sesongen. Selv om han ikke spiller mer for DC United, blir han trolig værende i USA under opptreningen.

For om lag to uker siden måtte Mohammed Abu gå av med skade i DC United kamp mot Toronto, og undersøkelser har vist at den utlånte VIF-spilleren har revet av korsbåndet i det ene kneet og skadet menisken.

Klubben har ikke bekreftet hvor lenge midtbanespilleren er ute, men lokalavisen Washington Post anslår at Abu er skadet i 6-8 uker før han kan begynne å trene seg opp igjen. Det betyr høyst trolig at Abu er ferdigspilt for sesongen, som i USA avsluttes 8. november.

Siden låneavtalen hans utløper ved nyttår, er det dermed lite trolig at Abu får mer enn de fire kampene han fikk for hovedstadsklubben, før han etter planen skal returnere til Vålerenga etter nyttår.

– Vi har fått rapporter om at han er skadet, og hvilken type skade det er, men vi har ikke mottatt noen endelig undersøkelsesrapport som tilsier skadeomfanget og hvilken opptreningsplan DC United har planlagt. Derfor løper låneavtalen vår som vanlig, og han blir værende i USA og gjennomfører opptreningen der, opplyser sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga til Dagsavisen.

Les også: VIF har bare tatt flere poeng hjemme én gang dette årtusenet: – Endelig blitt et fort (+)

Ikke tatt stilling til Abus fremtid

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo signaliserte tidlig at Abu ikke var i hans planer, men en endelig beslutning rundt Abus fremtid etter at han returnerer fra USA har ikke blitt tatt.

– Abu har en avtale med oss som strekker seg til 2022, så når han kommer tilbake etter låneavtalen er han en del av stallen. Vi har ikke tatt helt stilling til hans posisjon i gruppa enda, og nå skal vi pakke sammen sakene etter overgangsvinduet som stengte søndag, før vi skal begynne å planlegge neste års tropp i den siste tredjedelen av sesongen, forteller Ingebrigtsen.

Vålerengas sportslige leder er godt fornøyd med overgangsvinduet de akkurat har lagt bak seg.

– Det er sjelden at man planlegger julegavene på julaften, så vi var ikke ute etter å gjøre noe på den siste dagen av overgangsvinduet. Vi er veldig fornøyd med å ha fått inn Henrik (Bjørdal) og Vidar (Örn Kjartansson) og at vi har forlenget med Osame (Sahraoui) og (Christian) Borchgrevink. I tillegg har vi sendt (Deyver) Vega videre og solgt Peter (Godly Michael). Alt i alt er vi godt fornøyd, sier Ingebrigtsen.

Les også: Fridjonsson-retur til Viking

Kan få penger for Fridjonsson og Grødem-retur

En det alltid er spekulasjoner rundt, men som aldri ser ut til å flytte på seg er Felipe Carvalho. Han er fortsatt VIF-spiller også etter sommerens overgangsvindu.

– Vi sitter fortsatt på spillerpasset til Carvalho, det stemmer det. Ut over det er det ingenting nytt som har skjedd der. Når avtalen hans går ut med oss, går den ut, men ut over det er det nok han selv og folkene hans som er de rette til å snakke om hans situasjon, sier Ingebrigtsen som ikke vet hvor Carvalho er og ikke ønsker å snakke om urugyaneren avtale med Vålerenga.

Ingebrigtsen opplyser også at han de neste dagene skal sjekke opp Samuel Fridjonsson og Magnus Grødems overganger til henholdsvis Viking og Sandnes Ulf.

– I sånne avtaler har man rett til å følge opp videresalgene, så det skal jeg gjøre de kommende dagene. Vi hadde en videresalgsklausul i kontraktene til begge to da de forlot Vålerenga, men siden den går på netto fortjeneste for selgende klubb til en tredje klubb, nekter jeg å tro at det er store nok summer involvert til at det blir så mye penger på oss, forteller Ingebrigtsen.

Les også: Vålerenga kompensert med seks Raja-millioner

Mer fra Dagsavisen